В Україні в розливній, так званій "базарній", соняшниковій олії можуть бути канцерогени. Великі заводи продукцію на розлив не продають, купувати олію в пляшках небезпечно. Про це розповіли в асоціації "Укроліяпром", передають Патріоти України.
"У нас дуже багато містечкових олійниць. У гаражах ставлять прес, екструдери. Що можна сказати щодо якості? Колись, років 10 тому, робили дослідження цього ринку, тоді експерти сказали, що від такої олії в 3-му поколінні миші не розмножуються. У ньому велика кількість канцерогенів. До того ж не дотримуються умови зберігання. Ця олія зберігається десь у сараї, в незрозумілих умовах, із щурами, мишами. Що там може бути? На заводах соняшникова олія проходить зовсім інші системи", – повідомляють в асоціації.
Відрізнити на око хорошу олію від поганої – досить складно. Тому, щоб не помилитися, експерти радять купувати продукт офіційних виробників, які дотримуються правильної технології виробництва і мають сертифікати якості.
Також варто дивитися на дату виробництва, щоб олія була свіжою. Термін придатності соняшникової олії приблизно 1,5-2 роки, але відкриту пляшку можна зберігати не довше ніж місяць.
З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...
Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...