Хіти тижня. Відкриття приголомшило науковців: На Черкащині знайшли могилу Богдана Хмельницького (відео)

Масштабні пошуки за допомогою археологів, геофізиків та істориків тривали більше півроку і виявили докази, на які ніхто вже і не розраховував.

Під храмом Суботова українські геофізики за допомогою геолокаторів виявили контури склепу, який може бути усипальницею Богдана Хмельницького. Історичне відкриття приголомшило вчених, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

"Контур труни на глибині 6 метрів. Досліджено, що там є ходи - один з боку, а інший центральний, заходить до цієї крипти, де є два поховання", - розповідає благочинний Городищенського району УПЦ Володимир Гладковський.

Ймовірний підземний об'єкт, вимощений цеглою, засипаний грунтом, добре видно на тривимірному зображенні. Однак це лише припущення і вони потребують додаткових вже археологічних досліджень.

На даний момент фахівці вирішують, яким чином зондувати і досліджувати місця знахідок так, щоб не нашкодити древній церкві.

До речі, тепер від туристів немає відбою. Якщо в минулому році храм відвідало майже 30 тисяч людей по офіційним даним, то після останнього відкриття ймовірного гетьманського поховання тут готуються прийняти в два рази більше.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...