Хіти тижня. VIP-в'язниця для обраних: Сплив скандальний нюанс про ув'язнення Зайцевої (фото)

Олена Зайцева, засуджена до 10 років позбавлення волі після ДТП на вулиці Сумській в Харкові, має відбувати покарання в колонії, а не виправній установі.

Про це повідомила адвокат потерпілих Лариса Матвєєва на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

Вона підкреслила, що у виправні установи відправляють за інші злочини. "Визначення виду колонії та порядок направлення для відбування покарання осіб, засуджених до позбавлення волі на певний строк регулюється відповідним положенням, затвердженим Наказом Мін'юсту України №680/5 від 27.02.2017 р. Згідно з п. 11 р. 2 цього положення, в установах відкритого типу (виправний центр) відбувають покарання особи, засуджені до обмеження волі (це ст. 61 КК України). Нагадаю ще раз – Зайцева позбавлена волі (це ст. 63 КК України)", – підкреслила Матвєєва.

Вона додала, що між обмеженням і позбавленням волі – величезна різниця. "Під час визначення міста, де буде "сидіти" Зайцева, повинні врахувати, що вона дівчина, засуджена вперше за злочин, який вважається вчиненим з необережності, але засуджена саме до позбавлення волі (тобто ізоляції) на 10 років за тяжкий злочин", – підсумувала адвокат.

Матвєєва направила СІЗО адвокатський запит, чи дійсно Зайцева перебуває в Покровському виправному центрі №79, а Дронов у колонії №29. "У разі підтвердження інформації будемо з'ясовувати, за якими критеріями і хто саме вибирав для Зайцевої саме цю установу відбування покарання", – сказала адвокат.

Установа, де сидить Зайцева

Установа, де сидить Зайцева

Установа, де сидить Зайцева


В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

В Україні очікується зміна погоди на вихідних: Синоптики озвучили детальний прогноз

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:24

На вихідних в Україні нарешті відступлять заморозки й почне поступово теплішати. Так, в областях температура повітря в денні години зросте до +17+24 градусів, передають Патріоти України. Як свідчать дані Укргідрометцентру, у більшості областей очікуєт...