Хіти тижня. Вода піднімалася до 7 метрів: Ураган "Доріан" вдарив по Багамах (відео)

Ураган обрушився на Гранд-Багаму і острів Абако.

Ураган п'ятої категорії "Доріан" вдарив по Багамських островах і був визнаний другим за потужністю в історії Атлантики, передають Патріоти України з посиланням на ВВС.

Так, на Багамських островах під час урагану була зафіксована швидкість вітру в 285 км/год, а місцями штормовий нагон води досягав 7 метрів.

За даними Національного центру США по спостереженню за ураганами, близько 03:00 (за Гринвічем) ураган дістався до східної околиці північного острова Багамского архіпелагу Гранд-Багама, який розташований всього в 100 км на схід від міста Уест-Палм-Біч у Флориді. Перед цим, "Доріан" продемонстрував свою руйнівну силу на острові Абако на Багамах.

Незважаючи на швидкість вітру усередині урагану, він просувається досить повільно - 9 км/год.

На даний момент поки немає докладної інформації про руйнування, завдані ураганом на Багамських островах через відключеня електрики та інтернету. Поки відомо, що на острові Абако "Доріан" спровокував повінь, де приливна вода місцями піднялася до 7 метрів.
За словами місцевих чиновників, також ураганним вітром були знесені дахи будинків, а автомобілі пішли під воду по самий дах.

Штормовий вітер і проливні дощі обрушилися і на Гранд-Багама. Деяким місцевим жителям вдалося зняти будинки, затоплені водою, перекинуті човни і уламки, плаваючі в паводкових водах.

"Було завдано величезної шкоди майну та інфраструктурі. На щастя, ніхто не постраждав", - заявив глава Міністерства туризму і авіації Джой Джибрілю.
Пізніше місцеві ЗМІ все ж повідомили принаймні про одного загиблого: місцева жителька заявила, що її 8-річний онук потонув на острові Абако.

Чому виникають провали в пам'яті після розпивання спиртного: Вчені назвали причини

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:24

Вживання спиртного не тільки підвищує ризик померти від серцевого нападу та інших хвороб у довгостроковій перспективі, але й може спричиняти провали в пам'яті буквально на наступний ранок, передають Патріоти України. Група вчених з Університету Пенсіль...

Звільнена по обміну з лап Москви знаменита американська баскетболістка відверто розповіла про жахи російської в’язниці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:15

Дворазова олімпійська чемпіонка і чемпіонка світу з баскетболу Бріттні Грайнер заявила, що почувалася неповноцінною людиною в російській в’язниці, передає NV. . Дівчину заарештували в лютому 2022 року в аеропорту Шереметьєво за ввезення наркотичних ...