Хіти тижня. Водіям на замітку: Названо найгірші позашляховики для міської їзди, які витрачають багато бензину

Експерти з Німецької екологічної організації Environmental Action Germany (Deutsche Umwelthilfe, DUH) назвали п'ять позашляховиків, які незручні при експлуатації в місті і споживають занадто багато бензину. Про це повідомляє "Автотема", передають Патріоти України.

Зокрема в список увійшли позашляховики і кросовери:

  • BMW X7 M50i;
  • Range Rover Sport SVR;
  • Audi Q7 Plug-In;
  • Volkswagen Amarok Aventura;
  • Mercedes-Benz GLS.

На думку фахівців, ці автомобілі не тільки незручні для користування в умовах міста, а й завдають великої шкоди навколишньому середовищу.

У BMW X7 M50i витрата палива на 100 кілометрів складає 15 літрів. Авто викидає 357 грамів вуглекислого газу на кілометр пробігу. До того ж, розміри машини не розраховані на типовий гараж.

Значної шкоди екології завдає Range Rover Sport SVR - 390 грамів CO і Audi Q7 Plug-In - 302 грами на кілометр.

Дизельний пікап Volkswagen Amarok Aventura експерти назвали "брудною" через те, що двигун авто відповідає вже застарілим нормам Euro-6b. Фахівці також відзначили його великі розміри і значна кількість викидів CO - 276 грамів.

Є претензії і до Mercedes-Benz GLS. Рівень шкідливих викидів у цього автомобіля становить 459,3 грама вуглекислого газу на кілометр пробігу.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...