Хіти тижня. Водіям на замітку: Вимоги поліції, які необов'язково виконувати

Важливо знати кожному.

Багато співробітників правоохоронних органів перевищують свої посадові повноваження. На жаль, часто водії просто не звертають на це увагу, або зовсім не знають, що і як має відбуватися при розмові з патрульним. Тому фахівці вирішили розповісти про ситуації, які можуть викликати конфлікт, передають Патріоти України з посиланням на Весті.UA.

За словами експертів, поліцейський, якщо у нього є підстави вважати, що водій перебуває в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння, може запропонувати йому пройти в службовий автомобіль. Однак водій може не виконувати це прохання, якщо не відчуває за собою провини.
Документи можна надати патрульному перебуваючи всередині свого авто. Але, якщо ж водій справді не тверезий, то краще просто підкорятися вимогам поліцейського.
Важливо, що у автомобіліста є право відмовитися дихати в алкотестер, якщо йому це запропонує зробити співробітник поліції. Але відмовитися пройти огляд на стан алкогольного сп'яніння в медичному закладі - у водія права немає.
При цьому, водій сам може попросити проїхати в медустанову на огляд, якщо не довіряє результатам, які показав алкотестер.
Крім того, якщо правоохоронці збираються провести огляд автомобіля, то розвантажувати багажник водій не зобов'язаний. Поліцейські повинні зробити це самі, і самі ж все скласти назад. Важливо, що це має відбуватися тільки в присутності двох свідків.

При цьому, водії мають повне право вести відеозйомку дій поліції. Потрібно мати докази на свій захист, якщо раптом поліцейські порушать закон. Тому поліцейські не повинні вимагати припинити відеозйомку, не маючи на це законних підстав.

Зможуть демонтувати? Мінкульт позбавив Арку дружби народів у Києві статусу пам’ятки історії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:30

Мінкульт своїм наказом позбавив Арку дружби народів статусу пам’ятки історії. Відповідно, тепер цей монумент може бути повністю демонтований.Про це повідомили в пресслужбі відомства. 26 квітня 2022 року скульптурна частина монумента була прибрана з цен...

В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...