Хіти тижня. Ворожі кулі не зламали: Поранений на Донбасі боєць ЗСУ одружився прямо в госпіталі (фото)

У суботу, 2 травня, на території Національного військово-медичного клінічного центру відбулася виїзна церемонія одруження бійця Збройних сил України Ігоря Пономарчука і його нареченої Анни, передають Патріоти України.

10 квітня цього року в Авдіївці майбутній наречений отримав важкі поранення з пошкодженнями печінки, нирки і кишечника. З огляду на характер поранень, його неможливо було везти на велику відстань і було потрібно термінове оперативне втручання. У районі проведення операції Об'єднаних сил у той час знаходився командувач Медичних сил ЗСУ генерал-майор медичної служби Ігор Хоменко, який має великий досвід хірургічної практики. У найкоротші терміни на базі Авдіївської центральної міської лікарні хлопець отримав висококваліфіковану хірургічну допомогу.

"Кульові поранення були дуже складними, Ігор перебував у вкрай важкому стані. Але операція пройшла успішно. Потім ми його евакуювали в Покровск, звідти до Харкова, і після стабілізації стану здоров'я - в Київ. Сьогодні Ігор відчуває себе добре і йде на поправку. Але попереду буде реабілітація, яка триватиме кілька місяців", - зазначив Хоменко.

Ігор і Анна познайомилися в 2015 році неподалік від Водяного Донецької області, де дівчина жила зі своєю сім'єю, а хлопець виконував бойові завдання з припинення російської збройної агресії. Незабаром він забрав її разом з 8-річним сином до себе на Миколаївщину. У 2018 році у них народилася дочка. Весілля вони планували вже кілька років, і 11 квітня Ігор повинен був піти у відпустку і нарешті здійснити їх спільну з Ганною мрію. Але доля розпорядилася інакше - чоловік був важко поранений.

Як тільки він прийшов до тями після операції і додзвонився до коханої, вони вирішили, що одружаться як тільки Ігор зможе самостійно стояти на ногах. І дійсно, любов творить чудеса. Минуло всього три тижні, а Ігор уже був готовий повести свою наречену під вінець. Побачивши під час ранкового обходу свого рятівника генерала Ігоря Хоменка, хлопець подякував йому і запросив до себе на весілля.

Хоча попереду у Ігоря ще медична реабілітація він сповнений оптимізму і з посмішкою говорить: "Якщо я, з огляду на отримані двох куль ще живий, значить, потрібен ще на цьому світі, а особливо своїй родині! Тому щиро дякую всім, хто брав участь в моєму спасінні і допомагає і підтримує мене зараз. Запевняю, що зроблю ще багато корисного", - сказав він. Це вже 11-та за рахунком шлюбна церемонія на території Національного військово-медичного клінічного центру з початку війни на Донбасі.

Треба почекати: Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло

четвер, 25 квітень 2024, 8:48

В Україні посеред цього тижня розпочнеться поступове підвищення температури. Втім, швидкого повернення тепла очікувати не варто. Про це NV розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха, передають Патріоти України. За її словами, на погоду вплив...

"Захист України" стосується всіх: У Раді ухвалили законопроєкт, за яким хлопців і дівчат не розподілятимуть

четвер, 25 квітень 2024, 8:30

Депутати Верховної Ради більшістю голосів ухвалили в першому читанні законопроєкт №11092, яким пропонують скасувати розподіл у навчанні дисципліни "Захист України" для хлопців і дівчат. "За" проголосували 291 парламентар, передають Патріоти України. Пр...