Хіти тижня. Вперше в історії: В ООН розкрили шокуючу інформацію про населення Землі

В більшості країн люди живуть дедалі довше і мають все менше дітей.

Вперше літніх людей на планеті стало більше, ніж дітей. Ілюстрація: соцмережі.

Вперше в історії людства на Землі живуть більше літніх людей, ніж дітей. Про це повідомляє телеканал ВВС, посилаючись на дані ООН, передають Патріоти України.

Так, зараз на планеті живуть близько 705 мільйонів людей, яким більше 65 років. Однак тих, хто молодше п'яти років, близько 680 мільйонів. Як відзначили в Організації Об'єднаних Націй, нинішні тенденції вказують на те, що до 2050 року ця різниця стане ще значніше - на кожну дитину до п'яти років буде припадати більше ніж дві особи, яким за 65.

Такі демографічні показники вчені виявили вже давно і відстежують тенденції. Експерти підкреслюють, що в більшості країн люди живуть дедалі довше і мають все менше дітей. "Буде дуже мало дітей і дуже багато літніх людей, яким за 65, що зробить дуже важким підтримку світової спільноти в нормальному стані", - прогнозує Крістофер Маррей, директор Інституту оцінки стану охорони здоров'я при Вашингтонському університеті.

Частка тих, кому більше 65 років, в деяких країнах і регіонах за даними ООН/Світового банку:

  • Японія 27%
  • Італія 23%
  • Євросоюз 19,7%
  • США 15,4%
  • Китай 10,6%
  • Бразилія 8,5%
  • Туреччина 8,15%
  • Індія 5,9%
  • Іран 5,4%
  • Близький Схід/Північна Африка 4,9%
  • Африка на південь від Сахари 3%

Не дивлячись на це, вчені бачать і позитивні прогнози, стверджуючи, що в порівнянні з минулим, зараз люди живуть довше. Але проблема демографії все таки існує і збільшується. Згідно з даними Світового банку, в 1960 році коефіцієнт народжуваності в світі становив близько п'яти дітей на кожну жінку. Майже через 60 років він скоротився вдвічі - до 2,4.

Як встановили експерти, через скорочення народжуваності в багатьох країнах населення, швидше за все, досить сильно зменшиться - незважаючи на те, що загальне населення планети зростає (очікується, що до 2024 року воно досягне 8 мільярдів).

Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...

"Послідовно знищується велика російська культура": Герой України Резнікович розповів, чому він втік з України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:20

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Герой України Михайло Резнікович, який виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення, дав інтерв'ю пропагандистському YouTube кан...