Хіти тижня. Вперше за 800 років людство побачило Віфлеємську зірку (відео)

"Віфлеємська зірка" в біблійній історії про трьох мудреців могла бути рідкісним потрійним злиттям Юпітера, Сатурна і Венери.

Газові гіганти Юпітер і Сатурн з початку літа 2020 року розпочали процес зближення, а 21 грудня злилися в одну зірку на небі. Утворивши яскраве світло, яке багато хто називає "Віфлеємською зіркою". Таке явище не спостерігалося з часів Середньовіччя. Німецький астроном Йоганн Кеплер писав в 1614 році, що "Віфлеємська зірка" в біблійній історії про трьох мудреців могла бути рідкісним потрійним злиттям Юпітера, Сатурна і Венери, інформують Патріоти України із посиланням на Daily Mail.

21 грудня Юпітер і Сатурн можна побачити вже приблизно через годину після заходу сонця. Щоб детально побачити конвергенцію планет знадобляться телескопи, але світло має бути видно і неозброєним оком.

Наступного разу таке відбудеться тільки 15 березня 2080 року, коли вони будуть вищими на небі. Злиття планет по Києву відбулося о 20:37.

Російський футболіст поскаржився на ромів та маленьку зарплату в Словаччині

неділя, 5 травень 2024, 20:50

Російський футболіст Микита Глушков розповів, що його шокувало під час виступів у Словаччині, передають Патріоти України. «У словацькому місті Требішов було населення близько 30 тисяч, і третина – роми. Вечорами було небезпечно гуляти – раптом хтось із...

Зірка "Титаніка" і "Володаря перснів": Помер відомий британський актор

неділя, 5 травень 2024, 20:15

Британський актор Бернард Гілл, який зіграв капітана Едварда Сміта в оскароносному фільмі Титанік, помер 5 травня рано вранці. Сумну новину повідомив агент Гілла, передають Патріоти України. Бернарду Гіллу було 79 років. Причина смерті поки що не назив...