Хіти тижня. "Вражає рівень сервісу, але просто по вулиці не погуляєш": Українка розповіла, як це - жити в Катарі

Курахівчанка Олександра змінила не тільки місто та країну, вона вирушила на азіатський континент до арабської країни Катар. Привабили дівчину друзі, що більше року вже мешкають у Катарі, та благоустрій країни, пише Кума.Сity, передають Патріоти України.

"В Катар поїхала в лютому цього року, мене покликали друзі. Вдома мене нічого не трима-ло. До того ж, це найбагатша держава світу на сьогодні", – ділиться курахівчанка.

Що дійсно турбувало на початку – це молитви. Як і належить арабській країні, в столиці по всьому місту знаходяться мечеті. На кожній мечеті встановлено гучномовці, які дуже гучно транслюють молитви.

"Одна з молитов транслюється десь о третій ранку, яка заважала мені спати. Зараз я вже цьо-го не помічаю і не прокидаюсь від звуків молитви", – зізнається Олександра.

Окрім гучних молитов Олександра назвала дратівливими водіїв таксі. "Таксисти в Катарі – це мінус. Я вічно з ними лаюся! Чомусь вони, як правило, не знають доріг", – бідкається вона.

Недолік, що не можна сміливо одягатися, як хочеться. В мусульманській країні перш, ніж йдеш кудись, потрібно подумати, в що вдягтися.

"Все залежить від району і місця, куди йдеш. В бар чи клуб можна сміливо одягати мініспідницю і топ. А ось в інші місця – ні", – додає дівчина.

В Катарі існує закон, який забороняє вільний продаж алкоголю та свинини. І ввозити в країну ці продукти з-за кордону заборонено. Купити їх можна лише за наявності спеціального дозволу. Деяких ліків з тих, що продаються в українських аптеках, в Катарі немає взагалі.

"З України везу нашу ковбасу, цукерки і ліки. Тут є різноманітний шоколад, але українські солодощі смачніші. Свинину та алкоголь ввозити не можна" – розкриває секрети дівчина.

В Катарі для того, щоб прогулятися, потрібно їхати в парк. Просто по вулиці не погуляєш, тому що немає де. Самі будинки і автомобільна дорога", розповідає Олександра.

З плюсів в Катарі більш теплий клімат, та безпеку через низький рівень злочинності. "Погода взимку ідеальна, не спекотно і не холодно, хоча влітку була нереальна спека. Катар – одна з найбезпечніших стран. Ніхто не вкраде телефон.

"Відмінності колосальні. Устрій України і Катару різниться дуже сильно. Вражає рівень сервісу. Якщо в Україні тебе обслужили на вищому рівні – це "вау", то тут це норма. Магазини або кафе обслуговують кожного клієнта на всі сто відсотків. Будь–які питання вирішуються дуже швидко, демонструючи повагу до кожного. У нас такого немає. Всюди натикаєшся на хамство і непрофесіоналізм наших співвітчизників", – зітхає дівчина.

Символ незламності українського духу: У Києві з'явився рекордний мурал з Залужним (фото)

четвер, 2 травень 2024, 13:30

У Києві з'явився найбільший мурал, присвячений колишньому Головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному, повідомляють Патріоти України. "Ми це зробили! Наш перший і далеко не останній рекорд! Пишаюся тим, що ми робимо і пишаюся тими з ким м...

Бідолашна думала, що допомогла ЗСУ: Студент ошукав жительку Одеси на понад мільйон гривень

четвер, 2 травень 2024, 12:52

Нацполіція повідомила, що викрито шахрая, який під виглядом відомого волонтера ошукав жительку Одеси на понад мільйон гривень. У повідомленні пресслужби відомства йдеться, що у поліцію звернулася 45-річна одеситка, яка втратила на війні рідну людину і ...