Хіти тижня. Вражаючі кадри: На Майдані чистять Стелу Незалежності (фото, відео)

У рамках соціальної акції Clean day у Києві взялись за чистку одного з символів міста – Стели Незалежності. Роботи триватимуть два, проте вже зараз можна побачити разючий контраст між "до" і "після".

За словами представниці сервісної компанії "Інвайт" Тетяни Давидович, стелу планували помити давно і от до Дня Києва таки вирішили це зробити, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

Роботами займаються більше 25 працівників, серед яких клінери, альпіністи та інженерний персонал, який відповідає за підключення до води. За перший день частину колони вже відчистили. Для цього використовуються спеціальні мийні засоби для видалення кіптяви, вапняного нальоту та графіті, аби не пошкодити поверхню білого мармуру.

Оскільки висота пам'ятника складає 62 метри, то до робіт залучили дві автовишки та автоцистерну з водою. Але до верхівки дістатись все одно не вдасться. З такою технікою максимум – це 28 метрів у висоту. Справа у тому, що наразі перекриття Майдану не дозволяє підігнати туди великогабаритну пожежну техніку. У клінінговій компанії пообіцяли повністю закінчити очищення монументу після реконструкції Майдану, коли роботи технічно можна буде виконати.

Всі наліпки та плакати, які залишилися на Стелі з часів Майдану, прибирати не будуть.

"Ринг був зовсім крихітним": Відомий боксер розповів, як в селі бився проти Усика

четвер, 25 квітень 2024, 19:53

Британський боксер Джордан Томпсон (15−1, 12 КО) пригадав, як свого часу отримав запрошення стати одним із спаринг-партнерів українського боксера Олександра Усика (21−0, 14 КО), який нині володіє поясами WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі, передають...

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...