Хіти тижня. Вражаючі знімки МРТ: Як виглядає мозок людини, яка тривалий час вживає кокаїн

45-річний чоловік потрапив до лікарні у важкому стані. Він не міг чітко відповідати на питання, не виконував команди і зовсім не йшов назустріч фахівцям. МРТ мозку виявило результат довгого вживання кокаїну.

Ілюстративне зображенняМальтійські лікарі показали, як виглядає мозок людини, яка тривалий час вживає кокаїн. Про це пише Daily Mail, повідомляють Патріоти України.

У лікарню міста Мсіда був госпіталізований 45-річний чоловік у важкому стані. Він не міг чітко відповідати на питання, не виконував команди і зовсім не йшов назустріч фахівцям.

Лікарі запідозрили інфекцію мозку, але призначені препарати йому не допомагали. Тоді чоловікові зробили МРТ головного мозку і діагностували прогресивну лейкоенцефалопатію, викликану частим вживанням кокаїну. Через кілька днів пацієнт впав у кому.

Протягом усього лікування чоловікові робили знімки мозку, щоб відслідковувати прогрес. Білі плями на фото — це мертві клітини мозку, які пізніше змогли відновитися. Пацієнт прийшов в себе, і з часом його поведінка стала більш адекватною. Однак навіть через рік на корі його головного мозку залишилися шрами.



"Не терпіла зухвальства і зайвого пафосу": На фронті загинула військовослужбовиця та журналістка Алла Пушкарчук

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:22

Дівчина пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого і омріяну кар'єру театрознавиці. . За словами Крапивенка, коли Пушкарчук взяли в команду "Тижня", вона зросла від новинаря до повноцінної культурно...

В боях з російськими окупантами загинув головний сержант бригади "Хартія", орденоносець Олександр Ющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:14

Під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Долинське Дніпропетровської області загинув головний сержант 13-ї бригади Національної гвардії України "Хартія" Олександр Ющенко, повідомляє пресслужба бригади. Пряма мова мера: "Штаб-сержа...