Хіти тижня. Вважали небо залізним: Археологи розшифрували головний містичний текст єгиптян

Єгипетська космографія розглядала небо як залізну ємність з водою, шматочки якої падали на землю у формі метеорів.

Археологи розшифрували головний містичний текст єгиптян після декількох років титанічної роботи, повідомляють Патріоти України із посиланням на іноземні ЗМІ.

За їх словами, тепер можна пояснити деякі терміни і знаки епохи фараонів, які раніше були незрозумілі, або в повному обсязі зрозумілі. Також стало ясно, як вони називали метеорити і чому небо у них було залізним.

В результаті лінгвістичного аналізу текстів Стародавнього Єгипту єгиптолог зі США припустила, що єгиптяни уявляли небо як залізну ємність з водою в формі миски або яйця. З цієї ємності могла падати вода у вигляді дощу або шматочки заліза - метеорити. У статті, опублікованій в журналі The Journal of Egyptian Archaeology, автор ілюструє зв'язок ієрогліфа N41, що використовується у словосполученнях, пов’язаних із жінками, водою та металами.
Індексичність знаку N41 говорить про те, що зв’язок між народженням, загробним життям та залізом існував ще до перших засвідчених довгих релігійних текстів в Єгипті. Нарешті, лексичні паралелі між Єгиптом та Месопотамією можна пояснити як загальну реакцію на явища падіння метеоритів із заліза.

У Швейцарії хочуть, щоб українські біженці працювали, але є нюанс

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:56

Очікується, що українські біженці у Швейцарії братимуть участь у соціальному житті країни, інтегруватимуться та знайдуть роботу. Але працевлаштуватися для багатьох з них нелегко. Лише трохи менше від 23 відсотків біженців з України зараз працюють. Феде...

Воєнні злочини тривають: У Криму росіяни влаштували облаву та мобілізували мусульман під час Ураза-байрам

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:30

Російські терористи у тимчасово окупованому Криму мобілізували місцевих мусульман під час Ураза-байрам. Про це у Telegram-каналі пише рух спротиву "Атеш", передають Патріоти України. За інформацією партизан, росіяни провели масову облаву на місцеве на...