Виноградні кісточки мають ряд корисних властивостей. Зокрема, виноград із кісточками рекомендується їсти людям, які страждають на захворювання серця. Крім того, цей продукт допомагає запобігати розвитку раку, передають Патріоти України.
Цей ефект мають антиоксиданти, що містяться в кісточках. Наприклад, у них присутній токоферол, захисна дія якого на організм поширюється проти клітинин раку молочної залози, шкіри або простати.
Виноградні кісточки також здатні зміцнювати кровоносні судини й очищати кров. Вони містять речовини, що активізують кровообіг, і через це корисні в боротьбі з випаданням волосся. Фахівці відзначають, що виноградні кісточки мають і протизапальні властивості, тому корисні в лікуванні коліту, гастриту, інфекцій сечовивідних шляхів і кишечника.
Україні, попри чинний мораторій, продовжують зростати тарифи на комунальні послуги. А вже з 1 січня 2026 року вони можуть піднятися ще більше, причому для декого - майже на 100%, щоправда, у два етапи, передають Патріоти України. Як повідомляє видання...
Колишній керівник Федерації кікбоксингу Брянської області (ФКБО) Олег Панін загинув під час перебування в так званій "зоні СВО", куди він вирушив служити окупаційним військам Росії. За даними російських джерел, причиною його смерті стала зупинка серця,...