Виноградні кісточки мають ряд корисних властивостей. Зокрема, виноград із кісточками рекомендується їсти людям, які страждають на захворювання серця. Крім того, цей продукт допомагає запобігати розвитку раку, передають Патріоти України.
Цей ефект мають антиоксиданти, що містяться в кісточках. Наприклад, у них присутній токоферол, захисна дія якого на організм поширюється проти клітинин раку молочної залози, шкіри або простати.
Виноградні кісточки також здатні зміцнювати кровоносні судини й очищати кров. Вони містять речовини, що активізують кровообіг, і через це корисні в боротьбі з випаданням волосся. Фахівці відзначають, що виноградні кісточки мають і протизапальні властивості, тому корисні в лікуванні коліту, гастриту, інфекцій сечовивідних шляхів і кишечника.
Як відомо, з 12 жовтня в ЄС запровадили цифрову Систему в’їзду/виїзду до країн Європейського Союзу, яка стосується й українців. А в Україні планують прискорити перетин кордону для тих, хто подорожує потягами, передають Патріоти України. Перетин кордону...
Індексація пенсій у 2026 році, за розрахунками OBOZ.UA, може бути на рівні 15,4%. Такий розмір пов'язаний із прогнозним рівнем зростання заробітних плат, а також з імовірним рівнем інфляції у 2025-му, передають Патріоти України. Розрахунки OBOZ.UA є пр...