Виноградні кісточки мають ряд корисних властивостей. Зокрема, виноград із кісточками рекомендується їсти людям, які страждають на захворювання серця. Крім того, цей продукт допомагає запобігати розвитку раку, передають Патріоти України.
Цей ефект мають антиоксиданти, що містяться в кісточках. Наприклад, у них присутній токоферол, захисна дія якого на організм поширюється проти клітинин раку молочної залози, шкіри або простати.
Виноградні кісточки також здатні зміцнювати кровоносні судини й очищати кров. Вони містять речовини, що активізують кровообіг, і через це корисні в боротьбі з випаданням волосся. Фахівці відзначають, що виноградні кісточки мають і протизапальні властивості, тому корисні в лікуванні коліту, гастриту, інфекцій сечовивідних шляхів і кишечника.
З 1 січня 2026 року в Україні набуває чинності черговий етап підвищення акцизного податку на пальне, передбачений ухваленим раніше законодавством. Новини.LIVE з'ясовували, як на заправках може змінитися ціна на бензин, дизельне пальне та автогаз, пере...
У соцмережах з'явилася інформація, що в Україні нібито скасовуватимуть відстрочки від мобілізації для осіб з інвалідністю 3 групи. Однак насправді інтерпретація звучить інакше. Про це у Facebook розповіла адвокатка Дар'я Тарасенко, передають Патріоти У...