Хіти тижня. "Ви не маєте права бути відсутніми на війні. Слів скорботи Верховного Головнокомандувача не знайшлося… Це ганьба": Бутусов звернувся до Зеленського через загибель легендарного комбрига

Президент України Володимир Зеленський повинен віддати найвищі почесті загиблому командиру 128-ї бригади Євгену Коростельову. Про це написав журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України.

«Слів скорботи в день, коли загинув командир 128-ї бригади Євген Коростельов у Верховного Головнокомандувача не знайшлося…Ви зобов’язані висловити співчуття загиблому Євгену Коростельову, поговорити з родиною і віддати йому найвищі державні почесті», – пише Бутусов.

Він нагадав, що за шість років війни з Росією, загинуло 4 українських комбрига, серед яких і Коростельов. Трагедія трапилася під час розведення сил і засобів на ділянці Богданівка-Петровське.

«Верховний головнокомандувач має право чогось не знати про війну. Але ви, Володимире Олександровичу, не маєте права бути відсутніми на війні. Це ганьба», – написав журналіст.

Бутусов додав, що завдяки військовим Україна має велику вагу на міжнародній арені, а президента приймають світові лідери.

«Усвідомлюєте ви це чи ні, але ви президент країни, яка продовжує вести війну…І ви не маєте права зображати відсутній стан, коли підлеглі вам воїни гинуть. Це не опція – це ваш обов’язок, яким ви відверто зневажаєте», – написав журналіст.

Як повідомлялося, 12 листопада під Новотроїцьким отримали мінно-вибухові травми офіцери 128-й гірничо-штурмової бригади, серед них — комбриг Євген Коростельов. Бійці виконували бойову задачу в глибині ротних і опорних пунктів і підірвалися на невідомому вибуховому пристрої. Лікарі боролися за життя офіцера, але 19 листопада він помер у шпиталі.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...