Хіти тижня. Вичікують на пішохідних переходах: Українських водіїв попередили про небезпечну схему обману

Шахраї на дорозі навмисно кидаються під колеса, щоб виманити у довірливих водіїв гроші. Розрахунок на ефект несподіванки - в стані шоку водій готовий заплатити будь-яку названу суму. Як розпізнати шахрайську схемуі що робити, коли ви опинилися в схожій ситуації - з'ясували журналісти, передають Патріоти України.

Аферу зафіксували камери спостереження в Києві. Людина на зебрі вибігає прямо перед автомобілем і б'ється об неї. В ту ж хвилину з'являються псевдосвідки, які починають тиснути на водія і вимагати грошей на лікування. Схема не нова, але дуже популярна – розповідає експерт з безпеки. Жертву шахраї вибирають заздалегідь.

"Середнього класу автомобілі, тобто не найдешевші, з водіїв яких, вони розуміють, що нічого не можна буде взяти. І не найдорожчі, оскільки там водій може виявитися крутіше, ніж самі шахраї". Психологічний вплив – головна зброя злодіїв. Мета – якомога швидше отримати гроші з водія.

"Розрахунок саме на те, що це раптово, що це група осіб з'являється, які готові допомогти або проконсультувати в цей момент. Тому воно й діє – людина не встигає зорієнтуватися", – пояснює адвокат. Якщо опинилися в такій ситуації, відразу викликайте поліцію або запропонуйте потерпілому відвезти його в лікарню, аферистів це може налякати.

Дмитро Моргун, адвокат: "Це зазвичай люди, які або вже мали судимість, або потрапляли в поле зору правоохоронних органів. Це означає, що вони в першу чергу не зацікавлені в розвитку подій, коли ця ситуація буде вирішуватися в правовому полі із застосуванням патрульних, страхових компаній тощо". І обов'язково фіксуйте все, що відбувається на відео. Воно знадобиться як доказ, що ви стали жертвою шахраїв.

Джерело: Сегодня

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...