Хіти тижня. Викопну рептилію рекордних розмірів знайдено в Антарктиді

Виявлений плезіозавр найбільший з відомих на даний момент еласмозаврід, довжиною близько 11 метрів і вагою 13,4 метричних тонни.

Палеонтологи виявили в Антарктиді останки давньої рептилії, плезіозавра, довжина тіла якої досягала 11 метрів На даний момент цей "морський монстр" є найбільшим відомим еласмозаврідом, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.
Еласмозавріди - це сімейство загону плезіозаврів, його представники мали дуже довгі шиї. Жили ці рептилії між верхнім тріасом і кінцем крейдяного періоду і зустрічалися у всіх водах світового океану.
Виявлений плезіозавр був найбільшим з відомих на даний момент еласмозаврід, довжиною він був близько 11 метрів, а важив 13,4 метричних тонни. На думку дослідників, він належав до роду Aristonectes, однак вони не впевнені, чи є він представником нового виду (по знайденим залишкам, як зазначається, про це судити важко).
Знайдена рептилія була вже дорослою особиною, але у неї не було такої довгої шиї, як у інших еласмозаврід, у неї було набагато менше шийних хребців. Полював плезіозавр, ймовірно, на безхребетних, а його розміри вказують на те, що здобичі в екосистемі було дуже багато.
Вперше останки були знайдені на острові Сімор ще в 1989 році. Разом з тим, дослідники поверталися на острів в 2005, 2012 і 2017 роках для того, щоб повністю витягти останки. В результаті їм вдалося зібрати 800 кілограмів скам'янілих кісток.

Бідолашна думала, що допомогла ЗСУ: Студент ошукав жительку Одеси на понад мільйон гривень

четвер, 2 травень 2024, 12:52

Нацполіція повідомила, що викрито шахрая, який під виглядом відомого волонтера ошукав жительку Одеси на понад мільйон гривень. У повідомленні пресслужби відомства йдеться, що у поліцію звернулася 45-річна одеситка, яка втратила на війні рідну людину і ...

Був у хорошій фізичній формі, але раптово захворів: Помер другий співробітник Boeing, який звинуватив компанію в порушенні техніки безпеки

четвер, 2 травень 2024, 12:28

Колишній аудитор з якості компанії Spirit AeroSystems, Джошуа Дін був одним із перших інформаторів, який звинуватив компанію в ігноруванні виробничих дефектів у Boeing 737 MAX, інформують Патріоти України. Діну було всього 45 років. Він помер після бор...