Хіти тижня. ​Вилучено рекордну партію наркотиків: У Києві "накрили" героїновий картель, котрий організував російський олігарх​, - ЗМІ

Зміна влади принесла зміну "дахів" у корумпованій політико-бізнесовій верхівці української держави

Національна поліція затримала у Києві злочинне угруповання іноземців, яке впіймалося на постачанні наркотиків до Європи. До картелі причетний одіозний російський олігарх, який перебрався в Україну, Павло Фукс. На цьому наполягає видання "Znaj.ua" з посиланням на свої джерела в МВС, зазначають Патріоти України.

Перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін уточнив на своїй сторінці у Facebook, що у зловмисників вилучили 300 кг героїну.

"Ми, Національна поліція України, поступово наступаємо на міжнародну наркозлочинність і попуску їм уже не дамо. В результаті успішної роботи оперативниками департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України у столиці нашої держави затримані іноземні громадяни, які займалися постачанням та організацією транзиту через нашу країну до Європи героїну у великих обсягах", — йдеться у повідомленні Аброськіна.

Павло Фукс

Кількома тижнями раніше правоохоронці вилучили 600 кг героїну загальною вартістю $50 мільйонів.

За словами глави Національної поліції України Сергія Князєва, наркозбувачі використовували Київ як "склад" для заборонених речовин, а далі переправляли їх в інші держави. Одним із фігурантів резонансного розслідування зберігання 600 кг героїну під Києвом став екс-бізнесмен із Македонії.

Що стосується ролі скандального Фукса в цій схемі, то саме він налагодив постачання наркотиків з країн Середньої Азії. "У Фукса є серйозні покровителі у владній верхівці, через що його не вдавалося притягнути до відповідальності. Проте в період виборів і так званого перехідного періоду правоохоронці "накрили" вже дві великі партії героїну угрупування, пов'язаного з бізнесменом Фуксом", — розповіло джерело в МВС.


Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...