Хіти тижня. Вже підготували вимоги до президента: Ветерани АТО вийдуть на марш протесту 14 жовтня

Організатори акції - ветеранські організації - просять не приносити на марш політичні прапори і гасла, а також заборонені предмети, дотримуватися правопорядку і не піддаватися на провокації.

У понеділок, 14 жовтня, у День Покрови та День захисника України, ветерани АТО знову мають намір провести в Києві акцію «Ні капітуляції», передають Патріоти України.

Ветерани хочуть зажадати від президента Зеленського не розводити війська на Донбасі, а вирішення конфлікту шукати поза мінськими угодами і «формулою Штайнмаєра». Народний депутат від «Європейської солідарності, учасниця АТО Яна Зінкевич розповіла про вимоги ветеранів, які будуть озвучені на акції.
«Це - заборона введення особливого статусу для ОРДЛО або будь-яких інших регіонів України, тому що це шлях до розвалу. Це - заборона на введення амністії для бойовиків, заборона відведення українських військ на лінії розмежування, заборона на будь-які недержавні воєнізовані формування на території ОРДЛО, заборона проведення виборів в будь-які органи влади і самоврядування до отримання повного контролю на всій лінії українсько-російського кордону», - сказала Зінкевич на прес-конференції.
Як пише «Інтерфакс», колишній бранець Кремля, учасник АТО Євген Панов закликав президента Зеленського бути обережнішим в переговорах з Росією. «Ми виступали не проти мирних ініціатив, ми виступаємо проти речей, які життєво небезпечні для існування нашої країни», - сказав лідер «Нацкоррпуса» Андрій Білецький.
Білецький закликав ветеранів і небайдужих людей приходити на свято, щоб сказати «ні» «формулі Штайнмаєра», «Мінська». Марш розпочнеться о 16:00 в парку Тараса Шевченка в Києві. Організатори акції - ветеранські організації - просять не приносити на марш політичні прапори і гасла, а також заборонені предмети, дотримуватися правопорядку і не піддаватися на провокації. Колона пройде до площі Незалежності, де відбудеться віче, а потім учасники акції перемістяться до урядового кварталу і влаштують перфоманс.

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...

Більшість українських біженців готові повернутися з-за кордону: Опитування показало, за яких умов

четвер, 2 травень 2024, 15:56

Більшість українців все ще планують повернутися до України (26% точно та 26% скоріше). З них 61% планує це зробити після війни, передають Патріоти України. з посиланням на дані опитуванняInfo Sapiens. Остаточне закінчення війни / припинення бойових ді...