Хіти тижня. З позивним "Біла смерть": Фінський снайпер убив 700 радянських солдат, які прийшли з війною на його землю (фото)

У суботу, 30 листопада, була річниця нападу СРСР на Фінляндію. У мережі згадали снайпера, який захищав рідну землю і вбив більше 700 радянських солдатів, передають Патріоти України.

"Як би там не було, але він захищав свою землю. Фінський снайпер Сімо Сімо Хайха на прізвисько "Біла смерть" вбив 705 радянських солдатів. На його ліквідацію кинули сотні бійців і снайперів, які не повернулися. Прожив він до 96 років", - йдеться в повідомленні.

Сімо Хайха - фінський снайпер. Вважається найкращим снайпером Другої світової війни. На думку деяких, найкращий снайпер в світі. Під час радянсько-фінської війни 1939-1940 років завдавав великих втрат Радянській армії, за що отримав прізвисько "Біла смерть". Є національним героєм країни. Після війни Хайха займався полюванням і розводив собак. Залишок життя провів в маленькому селі Руоколахті поблизу російського кордону. Помер 1 квітня 2002.

Відзначимо, що Радянсько-фінська війна тривала з 30 листопада 1939 до 13 березня 1940 (104 діб і 4:00). Після відмови фінського уряду від радянських пропозицій про зміну меж в Карелії і передачі військово-морської бази Ханко, 28 листопада 1939 СРСР розірвав дипломатичні відносини з Фінляндією. 30 листопада чотири армії СРСР чисельністю 540 000 осіб напали на сусідню державу. Це стало причиною визнання Лігою Націй Радянського Союзу агресором і виключення його зі свого складу. Війна завершилася підписанням Московського мирного договору, зафіксував відторгнення від Фінляндії значної частини її території.

Тісу перепливати не знадобилось: На Закарпатті ухилянт епічно обвів навколо пальця прикордонників та втік в Угорщину, де його радісно прийняли

четвер, 18 квітень 2024, 9:32

Вартові кордону виявились явно не готовими до такого шустрого клієнта у 50 років з гаком. На Закарпатті чоловік на КПП "Астей" (Лужанка) вирвався від прикордонників і втік в Угорщину. . Як повідомляє журналіст Віталій Глагола з посиланням на джерела ...

Австралієць здійснив заплив на каное виготовленому з величезного гарбуза (відео)

четвер, 18 квітень 2024, 9:05

Житель австралійського штату Новий Південний Уельс організував сплав по річці на величезному гарбузі, повідомляє ABC News. . За словами Пікока, 407-кілограмовий гарбуз на ім'я Тормунд, названий на честь персонажа Гри престолів, став найбільшим гарбуз...