Хіти тижня. За Москву? Прихильники російської церкви зняли український прапор біля храму

У селі Хижинці на Вінничині біля храму, яким користуються почергово прихожани ПЦУ і УПЦ МП, прихильники московської церкви зняли вивішений напередодні український державний прапор, повідомляють Патріоти України.

"Напередодні Дня пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави, у селы Хижинці Вінницького району прибічники Московського патріархату зірвали державний прапор України, який віряни ПЦУ встановили біля своєї церкви", — пише Релігійно-інформаційна служба України.

За словами, місцевого священика отця Софронія (Чуприни), прихильники ПЦУ 27 серпня двічі намагалися підняти стяг біля храму. Першого разу їм не вдалося. Ввечері прапор було піднято. Та коли чоловіки, які підтримують ПЦУ, прийшли до церкви 28 серпня, після того, як закінчилося Богослужіння прихильниками УПЦ МП, стягу вже не було. Він зазначив, що між прихожанами різних конфесій сталася сутичка. На місце викликали поліцію.

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...