Хіти тижня. За порушення вліплять штраф? В Україні на дорогах з'явилася нова жовта розмітка - що вона означає

В Україні почала з'являтися нова розмітка на дорогах у вигляді жовтих сіток. Таку розмітку вже наносять в Києві та інших великих містах країни. Що це за розмітка і для чого вона потрібна, розповіли в сюжеті телеканалу "2+2", зазначають Патріоти України.

Нова розмітка тільки почала з'являтися на дорогах України, і багато водіїв не знають її значення. Для більшості - жовта сітка на перехрестях має вигляд звичайного малюнка на асфальті. Жовта розмітка у вигляді сітки на перехрестях повинна допомогти позбутися від пробок і скупчення машин на перехрестях.

Згідно з новими правилами дорожнього руху, водіям категорично заборонено виїжджати на жовту сітку на перехрестях під час скупчення машин або пробок. Водіям не можна зупинятися на цій розмітці, якщо вони не встигли закінчити проїзд перехрестя до зміни кольору світлофора.

Таку розмітку вже прозвали в народі"вафельницею". Її почали наносити в першу чергу на тих перехрестях, де водії часто їздять на червоний сигнал світлофора. Однак експерти стверджують, що дана розмітка поки не дуже працює. Водії її ігнорують і проблему з пробками вона вирішити не може.

Найоптимальніше - це штрафувати водіїв-порушників за зупинку на такій розмітці. Для цього потрібно встановити камери відеофіксації, щоб вони фіксували в'їзд водіїв в заборонену зону і порушення.

"Легким движением руки...": З російської фігуристки злетіли штани під час виступу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:44

З російською фігуристкою Єлизаветою Туктамишевою трапилася курйозна ситуація під час шоу у Владивостоці, повідомляють Патріоти України. Туктамишева з’явилася на льоду у червоному костюмі та розпочала виконувати свій номер під пісню популярної співачки ...

"Дістав з-під завалів трьох людей": У Дніпрі 14-літній підліток допомагав рятувати постраждалих після атаки РФ (фото)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:52

Місцеві журналісти також поспілкувались з юним рятувальником. Тимофій мешкає неподалік п'ятиповерхівки, в яку влучив ворожий снаряд. Він відразу прибіг на місце трагедії та почав допомагати рятувальникам. Юнак допомагав виводити постраждалих людей з ме...