Хіти тижня. Захворіють на рак тисячі людей: Саркофаг над ЧАЕС може обрушитися, - британські ЗМІ

Старий саркофаг був побудований після катастрофи 1986 року в екстреному порядку.

Саркофаг над ЧАЕС. Фото: Вікіпедія.

Саркофаг, який в поспіху побудували над зруйнованим реактором Чорнобильської АЕС, може обрушитися в будь-який момент. Як повідомляє The Sun, щоб уникнути чергової катастрофи його потрібно терміново знести і побудувати новий, передають Патріоти України.

Даний саркофаг був побудований після катастрофи 1986 року в екстреному порядку. Зараз він вимагає серйозних відновлювальних робіт, оскільки має дуже високу ймовірність руйнування.

Контракт на проведення нових робіт, які будуть коштувати 78 мільйонів доларів, вже підписаний. Демонтаж старого саркофага повинен бути завершений до 2023 року, а очищення території під ним триватиме до 2065 року. За даними експертів, до цього часу на рак через опромінення захворіє ще 40 тис. осіб.

Дуже злякався? Легіонер "Шахтаря" хоче залишити Україну після обстрілів Києва

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Венесуельський нападник донецького "Шахтаря" Кевін Келсі хоче залишити український клуб, повідомляє Telegram-канал "Футбол з вертольота". За інформацією джерела, бажанням 19-річного футболіста залишити клуб є страх війни у країні, передають Патріоти Ук...

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...