Хіти тижня. Закохані зустріли моторошну смерть, взявшись за руки: У Полтаві винесено вирок жорстоким вбивцям, котрі закопали своїх жертв живцем (фотофакт)

Зловмисникам цілий рік вдавалося ховатися від поліції.

Полтавський районний суд засудив до довічного ув'язнення 38-річного жителя села Гутирівка Полтавського району Геннадія А., який в червні 2016 року разом з подільником вчинив умисне вбивство двох осіб. Його спільник - раніше судимий 35-річний житель Київської області Руслан К. - отримав 12 років позбавлення волі. У обох, згідно з вироком, буде конфісковано особисте майно, передають Патріоти України з посиланням на Факти.
Зловмисникам цілий рік вдавалося ховатися від поліції. Родичі та знайомі убитих ними людей - 44-річного полтавського бізнесмена і його 40-річної коханої, господині приватної автомийки - припускали, що пара могла змінити прізвище і сховатися десь за кордоном, щоб почати нове життя. Правоохоронці перевірили цю версію, однак вона не підтвердилася - камери вуличного відеоспостереження останній раз зафіксували чорний Volkswagen Touareg 14 червня 2016 року біля 18:00 на автозаправці в декількох кілометрах від Полтави в сторону Києва, після чого він немов крізь землю провалився.
На прочісування місцевості в радіусі декількох кілометрів навколо АЗС були кинуті значні сили нацгвардійців з собаками, однак вони не знайшли нічого, що могло б вказувати на вбивство.Полтавських бізнесменів цілий рік вважали зниклими безвістиАле, як то кажуть, скільки ниточці не витися ... Слідчі обласного поліцейського главку уважно стежили за оголошеннями про продаж запчастин до Volkswagen Touareg 2010 року випуску. Першою «засвітилася» одна з дверей. В результаті негласних слідчих дій було встановлено, що її серійний номер збігається з номером розшукуваної машини. А продавцем є житель села Гутирівка (сусідить з Абазівка), який раніше потрапляв в поле зору правоохоронців за підозрою в кримінальному злочині. Виявилося, чоловік розібрав автомобіль на деталі і ховав їх на подвір'ї своєї матері.Загиблий біля свого автомобіляУ такому вигляді поліцейські виявили Volkswagen Touareg в гаражі матері Геннадія А.Спочатку Геннадій намагався ввести слідство в оману, стверджуючи, ніби він з товаришем випадково натрапив в лісосмузі на відкритий позашляховик, що стояв там. Заглянувши, мовляв, в салон, вони побачили там два напіврозкладених трупи - чоловіка і жінки. Подумавши, вирішили на цьому ж автомобілі відвезти небіжчиків кілометрів за 15 від місця злочину і там закопати, а машину привласнити.
- Але версія затриманого розпалася після проведеної судмедекспертизи, яка встановила, що смерть чоловіка і жінки настала в результаті вогнепальних поранень, - розповідав кореспонденту в той час заступник начальника управління Нацполіції в Полтавській області Руслан Бірюков. - І постріли були зроблені саме з пістолета підозрюваного, знайденого у нього під час обшуку. Більш того, загиблі були закопані живцем - вони лежали в могилі, взявшись за руки.
Як було встановлено пізніше, Геннадій А. частенько влаштовував «полювання» з пістолетом на закохані парочки, заїжджаючі в лісопосадку, відбираючи у них гроші та коштовності. Того разу він вирішив розжитися дорогою машиною, щоб продати її по запчастинах. Пістолет Макарова з глушником і 8 патронами він незаконно придбав за пару місяців до цього в одного з жителів Кобеляк. Своїх жертв подільники чекали добрих три з половиною години, ховаючись в кущах. Стріляв Геннадій А. - через опущене скло задніх лівих дверцят. Спочатку випустив кулю в голову чоловіка, потім вистрілив в голову жінки. Та просила пощади, віддала вбивці золоті сережки, каблучку та ланцюжок з кулоном загальною вартістю 18 тисяч гривень. Вбивця забрав коштовності, але не пощадив. Здобиччю зловмисників стали також 3000 доларів, що лежали в бардачку.

Вирок поки не набув законної сили.Суд визначив міру покарання: для Руслана К. (зліва) - 12 років позбавлення волі, для Геннадія А. (праворуч) - довічне ув'язнення.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...