Хіти тижня. Закордоном знайшли і виставили на торги рідкісний український ЛАЗ

У Румунії виставили на продаж унікальний український автобус AeroLAZ. Він зійшов із конвеєра Львівського автозаводу у 2006 році. Судячи з фотографій, автобус перебуває у поганому стані. Очевидно, саме тому його продають не повністю, а на запчастини, зазначають Патріоти України.

У Румунію цей автобус потрапив у 2008 році після візиту румунського президента Траяна Бесеску в Україну. Він оглянув моделі ЛАЗ, і вони його дуже зацікавили. Надалі в Румунії його активно використовували, не дуже дбаючи про обслуговування.

AeroLAZ (інша назва AX183D) призначався для обслуговування пасажирів в аеропортах.

У такого автобуса двері розташовуються з обох боків. Посередині салону крісел немає, є трапи та пандуси для колісної поклажі та кілька місць для інвалідного візка. В автобусі розміщується 140 осіб, але лише 17 сидячих місць.

Усього у Львові випустили трохи більше 10 таких автобусів. Скільки з них збереглося до наших днів – не відомо. Можливо, автобус у Румунії є останнім у своєму роді. Якщо це так, то його місце у якомусь музеї автомобільного транспорту в Україні.


Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...