Хіти тижня. Заради безпеки: Старі шини проколюватимуть прямо на техогляді

В Грузії заборонять використовувати шини віком більше 10 років.

Починаючи з 1 квітня 2020 року, в Грузії заборонять експлуатацію автомобільних шин, з дати випуску яких пройшло більше 10 років, передають Патріоти України з посиланням на місцеві ЗМІ.

За словами керівника Служби наземного транспорту міністерства економіки та сталого розвитку Грузії Шалви Уріадмкопелі, шини, вироблені більше десяти років тому, будуть навмисне пошкоджуватись під час техогляду. Навіть якщо шини будуть ще у доброму стані.

Хоча шини при правильному зберіганні можуть мати добрий вигляд, вони все ж мають часові обмеження на використання. Експлуатація шин старших за 10 років з дати виробництва категорично не рекомендується. Це актуально і щодо нових шин, які з якихось причин досить тривалий час зберігалися на складах.

Цікаво, що Міністерство автотранспорту Великої Британії також розглядає можливість введення на законодавчому рівні заборони експлуатації автобусів, вантажних автомобілів і мікроавтобусів з встановленими на них шинами віком 10 років і старше.

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...