Хіти тижня. Засоби, доступні кожному: Вчені з'ясували, що може нейтралізувати коронавірус за дві хвилини

У клінічних випробуваннях взяли участь 260 пацієнтів з вірусом COVID-19, які використовували зубну пасту і ополіскувачі для рота.

Американські дослідники з'ясували, що зубна паста, яка містить цинк або олово може знищити коронавірус в роті на 99,9% за дві хвилини. Результати дослідження опубліковані в медичному журналі British Dental Journal, повідомляють Патріоти України.

Таким чином фахівці хотіли зрозуміти, чи можуть засоби догляду за порожниною рота впливати на поширення COVID-19. «Результати показують, що деякі зубні пасти і рідини для полоскання рота можуть допомогти зменшити поширення SARS-CoV-2, вірусу, що викликає COVID-19, за рахунок тимчасового зменшення кількості вірусу в роті. За даними Центрів США по контролю і профілактиці захворювань, вірус поширюється через респіраторні краплі або маленькі частинки, які утворюються, коли інфікована людина кашляє, чхає, співає, розмовляє або дихає», - йдеться в публікації.
Також нейтралізувати коронавірус за 30 секунд зміг ополіскувач для порожнини рота з хлоридом цетилпіридинію (антимікробний компонент широкого спектру дії). У клінічних випробуваннях взяли участь 260 пацієнтів з вірусом COVID-19, які використовували зубну пасту і ополіскувачі для рота. Дослідники попереджають, що ці засоби потрібно використовувати для профілактики, а не для лікування COVID-19.

Є загиблі та поранені: Китай накрив потужний торнадо (відео)

субота, 27 квітень 2024, 23:51

У суботу потужний торнадо накрив китайське місто Гуанчжоу. Про це повідомляє Associated Press, передають Патріоти України. Китайське метеорологічне управління повідомило, що торнадо обрушився в обід на район Байюнь в Гуанчжоу, розгалуженому мегаполісі ...

"Пішов добровільно – отримав довічне": Рідні військових влаштували у Києві на Майдані акцію за чіткі терміни служби

субота, 27 квітень 2024, 23:39

Маніпуляції влади з термінами демобілізації, аж до повної відмови до кінця невідомо якої тривалості війни, викликає обурення тих, хто роками по мобілізації захищає Україну та їх рідних. У центрі Києва зранку в суботу 27 квітня родичі військовослужбовці...