Хіти тижня. Зберегли... щури: В Англії в старому особняку виявили справжній скарб (відео)

В двох щурячих гніздах було виявлено понад 200 фрагментів розкішних тканин, включаючи шовк, атлас, льон, оксамит і шкіру.

Обнесений ровом цегляний особняк Oxburgh Hall (будівля в селі Оксборо в Англії в тюдоровского стилі) пройшов через безліч циклів розквіту, занепаду, розширення, занедбаності і реконструкції з тих пір, як він був вперше побудований в 1482 році сером Едмундом Бедінгфельдом. У 1952 році він був буквально на волосині від знесення, перш ніж був врятований в останню хвилину леді Сібіл Бедінгфельд, яка передала його в Національний фонд. Зараз тут проводиться ремонт даху, дерев'яних конструкцій і черепиці, 14 вікон і 27 цегельних димоходів на суму 6 мільйонів фунтів стерлінгів. Про це пише Thehistoryblog, передають Патріоти України.

Роботи на даху настільки великі, що була змонтована тимчасова покрівля, що дозволяє зняти всі більш ніж 17 000 плиток і покриттів для проведення структурних робіт на дерев'яних балках. Дошки з підлоги повністю зняли. Вони були відремонтовані ще у вікторіанську епоху, але будівельники в той час просто поклали їх на стелі 16 і 17 століть, не чіпаючи підлоги. Археологи очікували знайти під підлогою старі викинуті речі - газети, фантики, гудзики, шпильки - і їх очікування швидко виправдалися, коли вони виявили коробку шоколадних цукерок Terry's Gold Leaf з усією упаковкою і обгортками, в яких не було тільки шоколаду.

Кілька тижнів по тому вони знайшли кілька старих щурячих гнізд, де знайшли фрагменти нот 16 століття і англійське видання Королівських псалмів 16 століття. Поруч з гніздами лежав великий фрагмент з Біблії XV століття, тільки злегка обгризений. Він містить уривок з Псалма 39 з Вульгати, прикрашений синіми і золотими літерами.

При найближчому розгляді в двох гніздах було виявлено понад 200 фрагментів розкішних тканин, включаючи шовк, атлас, льон, оксамит і шкіру. Є вироби з тонкої вишивкою і стрічками. Вони датуються кінцем 16 - початком 17 століть.

Одна з найцікавіших знахідок - це шовк коричнево-золотого кольору з розрізами, кожен з яких оголює золоту нитку. Рубка була дуже популярна для чоловічого одягу в 16 столітті і використовувалася для виготовлення дублетів, курток і рукавів. Зберігання протягом сотень років під мостинами запобігло їх розкладанню.

Це було в травні. Два тижні тому будівельники наткнулися на знахідку не в щурячих гніздах, а в сусідній ніші на горищі. Це повна копія Королівських псалмів 1568 в шкіряній палітурці, яка знаходиться у відмінному стані, навіть якщо була джерелом фрагментів, знайдених в щурячих гніздах. Відомо, що існує тільки один екземпляр цієї книги, і він знаходиться в Британській бібліотеці.

Псалми були спочатку написані Джоном Фішером, єпископом Рочестера, в першій половині 16 століття і вперше опубліковані в Англії близько 1544 року. Фішер був страчений Генріхом VIII за відмову визнати його верховним головою англіканської церкви і шанується католицькою церквою як мученик і святий.

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...