Хіти тижня. Зберегли... щури: В Англії в старому особняку виявили справжній скарб (відео)

В двох щурячих гніздах було виявлено понад 200 фрагментів розкішних тканин, включаючи шовк, атлас, льон, оксамит і шкіру.

Обнесений ровом цегляний особняк Oxburgh Hall (будівля в селі Оксборо в Англії в тюдоровского стилі) пройшов через безліч циклів розквіту, занепаду, розширення, занедбаності і реконструкції з тих пір, як він був вперше побудований в 1482 році сером Едмундом Бедінгфельдом. У 1952 році він був буквально на волосині від знесення, перш ніж був врятований в останню хвилину леді Сібіл Бедінгфельд, яка передала його в Національний фонд. Зараз тут проводиться ремонт даху, дерев'яних конструкцій і черепиці, 14 вікон і 27 цегельних димоходів на суму 6 мільйонів фунтів стерлінгів. Про це пише Thehistoryblog, передають Патріоти України.

Роботи на даху настільки великі, що була змонтована тимчасова покрівля, що дозволяє зняти всі більш ніж 17 000 плиток і покриттів для проведення структурних робіт на дерев'яних балках. Дошки з підлоги повністю зняли. Вони були відремонтовані ще у вікторіанську епоху, але будівельники в той час просто поклали їх на стелі 16 і 17 століть, не чіпаючи підлоги. Археологи очікували знайти під підлогою старі викинуті речі - газети, фантики, гудзики, шпильки - і їх очікування швидко виправдалися, коли вони виявили коробку шоколадних цукерок Terry's Gold Leaf з усією упаковкою і обгортками, в яких не було тільки шоколаду.

Кілька тижнів по тому вони знайшли кілька старих щурячих гнізд, де знайшли фрагменти нот 16 століття і англійське видання Королівських псалмів 16 століття. Поруч з гніздами лежав великий фрагмент з Біблії XV століття, тільки злегка обгризений. Він містить уривок з Псалма 39 з Вульгати, прикрашений синіми і золотими літерами.

При найближчому розгляді в двох гніздах було виявлено понад 200 фрагментів розкішних тканин, включаючи шовк, атлас, льон, оксамит і шкіру. Є вироби з тонкої вишивкою і стрічками. Вони датуються кінцем 16 - початком 17 століть.

Одна з найцікавіших знахідок - це шовк коричнево-золотого кольору з розрізами, кожен з яких оголює золоту нитку. Рубка була дуже популярна для чоловічого одягу в 16 столітті і використовувалася для виготовлення дублетів, курток і рукавів. Зберігання протягом сотень років під мостинами запобігло їх розкладанню.

Це було в травні. Два тижні тому будівельники наткнулися на знахідку не в щурячих гніздах, а в сусідній ніші на горищі. Це повна копія Королівських псалмів 1568 в шкіряній палітурці, яка знаходиться у відмінному стані, навіть якщо була джерелом фрагментів, знайдених в щурячих гніздах. Відомо, що існує тільки один екземпляр цієї книги, і він знаходиться в Британській бібліотеці.

Псалми були спочатку написані Джоном Фішером, єпископом Рочестера, в першій половині 16 століття і вперше опубліковані в Англії близько 1544 року. Фішер був страчений Генріхом VIII за відмову визнати його верховним головою англіканської церкви і шанується католицькою церквою як мученик і святий.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...