Хіти тижня. Зеленський зустрівся з главою Православної церкви України (фото, оновлено)

У вівторок, 30 квітня, новообраний президент України Володимир Зеленський зустрівся з главою Православної церкви України митрополитом Епіфанієм. Про це заявила прес-служба ПЦУ в Facebook, повідомляють Патріоти України.

За повідомленням церкви, зустріч відбулася в Києві, в Михайлівському Золотоверхому монастирі. Сам митрополит пізніше прокоментував зустріч з обраним президентом, висловивши йому підтримку.

"Зустрівся з обраним президентом Володимиром Зеленським. Буду молитися, щоб Бог дав новому главі держави сил витримати тягар відповідальності за єдність України. Повинні разом берегти і примножувати те, що українці вже отримали", - написав Єпіфаній.

Коментатори під постом зустріли новину про зустріч зі стриманим оптимізмом, жартуючи над віросповіданням Володимира Зеленського.

Доповнення. У прес-службі Володимира Зеленського підбили підсумки сьогоднішньої зустрічі новообраного президента України із предстоятелем Православної церкви України, митрополитом Епіфанієм у Києві.

«Під час зустрічі були обговорені проблеми, які стоять перед українцями, зокрема, багаторічний конфлікт на Донбасі. Новообраний глава держави та митрополит Епіфаній були єдині у тому, що церква має молитись, а держава – робити все, щоб усі регіони нашої країни жили в мирі та спокої. Також були обговорені теми боротьби з корупцією та бідністю», – повідомили у прес-службі Зеленського.

Повідомляється, що Володимир Зеленський отримав у подарунок від митрополита Епіфанія «Острозьку Біблію».

"Легким движением руки...": З російської фігуристки злетіли штани під час виступу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:44

З російською фігуристкою Єлизаветою Туктамишевою трапилася курйозна ситуація під час шоу у Владивостоці, повідомляють Патріоти України. Туктамишева з’явилася на льоду у червоному костюмі та розпочала виконувати свій номер під пісню популярної співачки ...

"Дістав з-під завалів трьох людей": У Дніпрі 14-літній підліток допомагав рятувати постраждалих після атаки РФ (фото)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:52

Місцеві журналісти також поспілкувались з юним рятувальником. Тимофій мешкає неподалік п'ятиповерхівки, в яку влучив ворожий снаряд. Він відразу прибіг на місце трагедії та почав допомагати рятувальникам. Юнак допомагав виводити постраждалих людей з ме...