Хіти тижня. "Зеленим чоловічкам" Х*йла таке і не снилось: Рота ССО ЗСУ в Німеччині створила партизанський рух та захопили місто в "логові НАТО" (фото)

Підрозділ 3-го окремого полку спеціального призначення імені князя Святослава Хороброго Сил спеціальних операцій ЗС України повернувся із багатонаціональних навчань "Combined Resolve-XII".

Українські специ були у складі сил імітації противника OPFOR (так звані повстанці). Деякі подробиці участі у маневрах українського підрозділу розповів командир цього підрозділу майор Ян, передають Патріоти України з посиланням на повідомлення Міноборони.Перші три доби вони вели розвідку в глибокому тилу сил BLUFOR(так вазні проурядові сили. - ред.), ідентифікували високопріоритетні сили "противника", їхній склад та розташування.Визначали та передавали до свого штабу координати баз логістичного забезпечення, засобів ППО, радіоелектронної розвідки та радіоелектронної боротьби, ракетних та артилерійських засобів противника, пунктів управління всіх рівнів тощо."За цей час розвідкою OPFOR було викрито розташування всіх підрозділів BLUFOR. При цьому визначити дислокацію української механізованої роти вдалося лише на третю добу, за допомогою безпілотника. Наші гарно замаскували свої позиції та техніку, неочікувано для розвідки змінювали вночі позиції та райони зосередження", – розповів командир українського загону майор Ян.Kittensee нашГрупи спеціального призначення діяли в тилу BLUFOR всі десять діб навчань, без виходу "на велику землю".Запаси, харчування та боєприпаси (холості набої), поповнювали за рахунок "трофеїв", захоплених в умовного противника, використовували його захоплену техніку. Щоночі проводили нальоти на об'єкти спільно з розвідкою OPFOR. А з початком активних бойових дій, коли BLUFOR пішли у наступ, групи почали самостійно виконувати заходи, аби не викрити свою присутність.Українським групам спецпризначення навіть вдалося організували партизанський рух в населених пунктах, що дало змогу відтягнути сили BLUFOR з переднього краю.Під час навчань на полігоні штучні населені пункти заселяли статистами — найнятими цивільними громадянами, які імітують місцеве населення та є повноцінними учасниками навчань, кожний з яких також оснащений системою лазерної імітації "Майлс".Через розгалужену агентурну мережу під носом BLUFOR вдалося захопити місто в тилу ворога, приховано інфільтрувати підрозділи партизанського руху. Сталося це у День незалежності України, 24 серпня - група спецназу просочилася до блокованого міста та підняла над ним державний прапор України, демонструючи успішне виконання завдання українським підрозділом.

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...

Крім повісток, військовозобов’язаним чоловікам в Україні надсилатимуть ще один документ: Що відомо

четвер, 25 квітень 2024, 10:59

За законом про мобілізацію, який набирає чинності 18 травня, всі чоловіки військовозобов'язаного віку мають протягом 60 днів з'явитися у ТЦК, щоб стати на військовий облік та оновити свої облікові дані, передають Патріоти України. Якщо вони цього не зр...