Хіти тижня. Жах печерної людини: У Сибіру знайшли доісторичного хижака з неушкодженим мозком

Ця тварина, була в рази більша за своїх сучасних родичів, і вважається вимерлою приблизно 16 000 років тому.

У Республіці Саха (Якутія) в Росії виявили голову доісторичного вовка, мозок якого зберігся в ідеальному стані, зазначають Патріоти України.

Відзначається, що вік плейстоценової тварини, чия голова була виявлена місцевим жителем на березі річки Тірехтях на півночі Якутії, перевищує 40 тисяч років. Останки вважаються трофеєм доісторичного мисливця.

"Це унікальне відкриття перших відомих залишків дорослого плейстоценового вовка, в яких збережені тканини. Ми порівняємо його з сучасними вовками, щоб зрозуміти, як розвивався цей вид і реконструювати його зовнішній вигляд", – відзначили вчені.

Голова тварини на томографії

Довжина знайденої голови 40 см - близько половини довжини тулуба сучасного вовка (від 66 до 86 см)

Голова тварини на томографії

Примітно, що це не єдиний випадок збереження тканин тварин. На виставці в Токіо (Японія), куди була доставлена згадана знахідка, представили також бездоганно збережене тіло дитинчати печерного лева.

Плейстоцен – одна з епох четвертинного періоду, який розпочався 2, 588 мільйона років тому і закінчилася 11 700 років тому.

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...

В Одесі розпочався білкопад. Зоологи пояснили чому це відбувається і як небайдужі свідки можуть зарадити

субота, 20 квітень 2024, 5:58

Через власну допитливість білченята випадають з гнізда, а потім не можуть повернутися назад. В Одесі маленькі білочки, які нещодавно народилися, випадають з гнізд прямо на людей. Про це повідомили у комунальній установі "Одеський зоологічний парк". ....