Хіти тижня. Жахливі кадри: "Були в грязюці, серед тіл, що розкладалися"

Популярний ведучий Дмитро Комаров розповів про жахливу трагедію в Бразилії.

Популярний український телеведучий і автор програми "Світ навиворіт" Дмитро Комаров поділився особистою історією про трагедію, яка сталася в Бразилії у січні 2019 року, передають Патріоти України. В результаті катастрофи поблизу міста Брумадінью (штат Мінас-Жерайс) за офіційними даними загинули 217 осіб, ще близько сотні вважаються зниклими безвісти.

Команда проекту "Світ навиворіт", яка в той час проводила експедицію в Бразилії, взяла участь у ліквідації наслідків катастрофи. У спеціальному випуску програми покажуть унікальні кадри перших днів після прориву дамби в Брумадінью. Журналіст видання OBOZREVATEL особисто поспілкувався з Комаровим про трагедію.

Почувши про трагедію, Дмитро Комаров та оператор "Світ навиворіт" Олександр Дмитрієв змінили свої плани і вирушили в епіцентр подій, щоб приєднатися до команди волонтерів у перші дні після катастрофи. З собою вони везли питну воду, нестача якої відчувалася особливо гостро на 40-градусній спеці.

Дмитро Комаров. Прес-служба 1+1

До прибуття рятувальників і техніки на місце події, люди самостійно намагалися врятувати тих, хто опинився в грязьовий пастці. Вони ризикували своїми життями, щоб за допомогою підручних засобів витягнути людей і тварин з тягучої маси відходів, глибиною майже як триповерховий будинок. Також був ризик, що у будь-який момент може прорвати і друга дамба, яка завдала б іще більшої шкоди.

"Ми не змогли залишитися осторонь, хоч у нас були зовсім інші плани. Сиділи, дивилися новини, побачили, що трапилося. Ми все кинули, поміняли всі квитки, поміняли весь графік і поїхали в Брумадінью. Приїхали на наступний день після аварії, привезли вантажівку питної води, тому що її катастрофічно не вистачало. Допомагали чим могли, кожні руки не були зайвими, кожна лопата. Все це знімали, намагалися показати правду, тому що там розташована гірничодобувна компанія з мільярдними оборотами. Вони взагалі спочатку намагалися не підпускати туди пресу, намагалися багато речей приховати", – поділився спогадами Дмитро.

Дмитро Комаров під час катастрофи в Бразилії. Прес-служба 1+1

За словами телеведучого, це були дуже важкі кілька днів, і фізично, й емоційно. Однак перш за все, вони з Олександром хотіли показати людям живий приклад того, що може трапитися через людську недбалість.

"Ми кілька днів від світанку до заходу сонця провели там, на спеці в 45 градусів. Обгоріли, постійно були в грязюці, запах цього бруду, запах тіл, що розкладаються... Ми повністю занурилися в це, в цю трагедію, показали зсередини, як усе відбувається, як виглядає. Насправді ця катастрофа здається далекою, але це не так. Зараз в Україні теж є маса дамб і споруд в занедбаному, аварійному стані, ми хотіли показати, до чого може привести недбале ставлення. Нам треба звернути особливу увагу, подивитися на те, до якого жаху це приводить і зробити висновки: не допустити. Ось вам живий приклад того, що може трапитися, якщо "проворонити" таку ситуацію", – додав ведучий.

Дмитро Комаров під час катастрофи в Бразилії. Прес-служба 1+1


"Подібна трагедія – не перша у своєму роді. 13 березня 1961 в Києві прорвало дамбу з відходами цегельних заводів. Тонни бруду обвалилися на вулиці району Куренівка, що призвело до численних жертв. Офіційно озвучувалася кількість у кілька сотень загиблих, а насправді там було більш, ніж півтори тисячі киян... Ця подія увійшла в історію як "Куренівська трагедія". Мені б дуже хотілося, щоб програму подивилися українські чиновники і люди, які мають відношення до водосховищ і гребель. Зробили висновки, вжили заходів, провели перевірки подібних споруд. Халатність може дуже дорого коштувати", – підсумував Дмитро Комаров.

Дмитро Комаров під час катастрофи в Бразилії. Прес-служба 1+1

Нагадаємо, 25 січня 2019 року в бразильському штаті Мінас-Жерайс прорвало греблю, яка стримувала відходи гірничодобувного підприємства. У результаті сходу величезного селевого потоку сотні людей опинилися під восьмиметровим шаром бруду, а багато хто дотепер вважаються зниклими безвісти. Потік мчав зі швидкістю понад 70 км/год, руйнуючи мости, будівлі і накриваючи цілі будинки міста Брумадінью разом із жителями.

Джерело: Обозреватель

У Львові 50-річний чоловік безжально вбив рідну матір

субота, 20 квітень 2024, 14:19

У Львові 50-річний чоловік вбив власну матір. Тепер йому загрожує до десяти років тюрми. Про це повідомили у поліції Львівської області, передають Патріоти України. Повідомлення про тіло жінки без ознак життя у квартирі одного з будинків на вулиці Горо...

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині. Відео з бодікамери вбитого патрульного виклали в мережу (18+)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. . За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфе...