Хіти тижня. "Життя екіпажу під загрозою!": Єгипетські військові затримали танкер з українськими моряками, - ЗМІ

За словами капітана судна, в українських моряків забрали мобільні телефони, що унеможливило зробити дзвінок додому.

Єгипетські військові затримали судно для перевезення нафти Sea Shark з українськими моряками. Про це повідомило агентство «Укрінформ», посилаючись на слова капітана танкера Віталія Нестеренка, передають Патріоти України.

За словами капітана, адмірал єгипетського флоту Мустафа разом з кільками офіцерами зранку 18 травня піднявся на борт танкера. Він заявив, що судно треба розвантажити, поки цього не зроблять — рух екіпажу заблоковано. «Ситуація на борту дуже критична! Життя екіпажу під загрозою! Всі ми знаходимося в заручниках доти, поки вантаж не буде незаконно вивантажено людьми, які працюють на флоті», — ідеться в листі Нестеренка.

Капітан додав, що єгипетські офіцери поводилися агресивно, а сам адмірал погрожував застосувати силу у випадку невиконання наказу. Згодом екіпаж розділили на дві групи. Дехто просив піти до лікаря, утім військові відмовилися, зазначив Нестеренко.

Також, за його словами, в українських моряків забрали мобільні телефони, що унеможливило зробити дзвінок додому.

Посилаючись на базу з відстежування суден FleetMon, «Укрінформ» вказує, що на борту 19 громадян України (зокрема 2 кримчан), 1 громадянин Азербайджану, 11 філіппінців, а також громадяни Шрі-Ланки та Індії.

ДБР завершило розслідування щодо загибелі помічника Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:40

Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування щодо офіцера з Апарату помічників головнокомандувача ЗСУ Олега Тімченка, який подарував гранати загиблому колезі Геннадію Частякову, йому інкриміновано вбивство через необережність. Про це пов...

Смертельна ДТП на Львівщині: Водій збив двох 10-річних дівчат на самокаті

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:27

У місті Старий Самбір Львівської області іномарка збила двох дівчат, які їхали на самокаті. Про це повідомляє видання "Львівська мануфактура новин", передають Патріоти України. Одну з дівчат, з діагнозом закритий перелом правої руки, скерували до Охмат...