Хіти тижня. Жити довго та щасливо: Знайдено ліки від раку останньої стадії

Вчені повідомили про успішні випробування препарату ніволумаба (анти-PD-1) в боротьбі проти прогресуючої меланоми, нирково-клітинного раку або недрібноклітинного раку легенів, зазначають Патріоти України.

У дослідженні Інституту імунотерапії раку при онкологічному центрі імені Джона Хопкінса в США взяли участь 270 осіб, пише MedicalXpress.

Згідно з результатами багаторічного випробування ніволумаба, п'ятирічні показники виживаності для нового препарату виявилися вищими, ніж для інших видів терапії, доступних в 2008 році, включаючи хіміотерапію, інгібітори кінази, біологічну терапію і інші методи лікування.

При звичайній терапії пацієнтів з раком шкіри четвертої стадії п'ятирічне виживання склало п'ять відсотків, а з недрібноклітинним раком легенів - шість відсотків.

Ніволумаб сприяв 34,2-процентному виживанню для меланоми, 27,7-процентному для нирково-клітинного раку і 15,6-процентному для раку легенів.

Ніволумаб блокує активність молекули PD-1, яка є імунною контрольною точкою, яка стримує клітини, атакуючі ракову пухлину.

У Москві палає і валиться завод, під рухнами можуть бути люди (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 1:45

У Москві масштабна пожежа охопила завод із виробництва штучного каменю. . Горять три поверхи. Площа займання становить 2500 м², повністю обвалився дах будівлі, повідомляють росЗМІ. Надзвичайній ситуації надано другий ранг складності. . Для гасіння по...

"Бабуся" не дуже відрізнялася від сучасних: Обличчя неандертальки, яка жила 75 000 років тому (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:12

Британські археологи представили плід своєї довгої роботи – реконструйоване обличчя неандертальської жінки, яка померла 75000 років тому. Про це повідомляє видання "ScienceAlert", передають Патріоти України. Череп знайшли у 2018 році в печері Шанідар і...