Хіти тижня. Зловмисники вдалися до насилля: Як грабували нардепа Пинзеника у власній домівці

Народний обранець стверджував, що напад не пов'язаний з його політичною діяльністю.

В ніч на 3 травня у селищі Глеваха, що під Києвом четверо невідомих в темному одязі і в балаклавах проникли в будинок Павла Пинзеника, зв'язали господарів і, пригрозивши розправою, змусили віддати велику суму в іноземній валюті, зазначають Патріоти України. ЗМІ повідомляють, що здобич склала 40 000 доларів США та 20 000 євро.

У будинок народного депутата зловмисники проникли через вікно близько 3 години ночі. Пинзеник запевняв поліцейських, що пограбування жодним чином не пов'язує зі своєю політичною діяльністю.

"... Вранці встаю, дивлюся - повно якихось хлопців, потім дивлюся - і поліція, ну, ля-ля-ля-ля, протокол вже підписав", - розповів сусід народного обранця.

У мережі пригадали, що пограбований був одним з 59 депутатів, котрі підписали подання, на підставі якого Конституційний суд України скасував статтю Кримінального кодексу України про незаконне збагачення, що зобов'язувала держслужбовців давати пояснення про джерела їх доходів і доходів членів їх сімей.

Кримінальну відповідальність за незаконне збагачення в Україні запровадили у 2015 році. Це було однією з вимог ЄС на виконання Плану дій з візової лібералізації, а також одним із зобов'язань України перед МВФ, закріпленим меморандумом".

Українець відсудив у "Ощадбанка" десятки тисяч гривень моральної компенсації: Що сталося

вівторок, 16 квітень 2024, 9:23

Барський районний суд Вінницької області зобов'язав Ощадбанк повернути клієнту 129,4 тис. грн, які списали з його рахунку, та заплатити йому 30 тис. грн моральної шкоди. Клієнт став жертвою шахрайських дій, передають Патріоти України. Як йдеться в ріше...

Яке покарання можуть ввести за відмову проходити ВЛК - пояснення

вівторок, 16 квітень 2024, 8:56

Правовий комітет Верховної Ради розглядає два законопроєкти, які передбачають посилити покарання для ухилянтів. Зокрема, за непроходження ВЛК пропонується ввести адміністративну, а також кримінальну відповідальність, передають Патріоти України. Про це ...