Хіти тижня. Знахідка вражає! Археологи виявили стародавній артефакт часів Олександра Македонського (фото)

В іракському районі Духок археологи виявили стародавній кам'яний артефакт. Фахівці кажуть, що кам'яний циліндричний об'єкт з написом грецькою мовою був створений у 165 році до нашої ери. Хоча вчені знайшли стародавній предмет у березні цього року, його вік був підтверджений тільки зараз. Про це повідомляє видання Express, передають Патріоти України.

Група археологів виявила античну табличку на пагорбах Балюз, в 10 кілометрах на захід від міста Духок, в районі Семель. Після ретельного вивчення артефакту вчені з'ясували, що на кам'яній плиті викарбувано елліністичний лист.

Варто зазначити, що елліністична епоха - це історичний період, що виник після смерті Олександра Великого в 323 році до нашої ери.

Перекладачі прийшли до висновку, що написи відносяться до Деметрія - царя Македонії, який правив регіоном у другому столітті до нашої ери. Експерти впевнені, що дане відкриття послужить поштовхом дослідникам для проведення подальших археологічних досліджень.

Багато скульптур, табличок та інших матеріалів, які нагадують давньогрецькі предмети, були знайдені по всьому Близькому Сходу, а також по всій сучасній Азії.

Зараз все більш імовірно, що поблизу будуть розкопані й інші важливі знахідки. Місцева преса повідомила, що знахідка буде опубліковано в наукових журналах. Очікується, що отримані дані стануть доступні для вивчення іншими вченими.

"Я цих п***рів не підтримую": Даріо Срна пояснив, чому поставив лайк під ганебним постом легенди футболу, який виступив на росТБ

четвер, 25 квітень 2024, 13:17

Спортивний директор Шахтаря Даріо Срна розповів, чому поставив лайк під фото колишнього бразильського футболіста Кафу, де він виступав на одному з російських телеканалів. Хорватський функціонер заявив, що вподобав публікацію Кафу, оскільки не одразу зр...

"Бройлер. Савченко. Жирна. Дякую за підтримку": Захисниця Азовсталі Пташка відповіла хейтерам, які критикують її фігуру

четвер, 25 квітень 2024, 13:03

Захисниця Азовсталі, парамедикиня-доброволець Національної гвардії України Катерина Поліщук на позивний Пташка емоційно відповіла хейтерам, які критикують її фігуру. Пташка опублікувала емоційний допис на своїй сторінці в Instagram, де звернулася до хе...