Хіти тижня. Зникло 20 справ, допити, як у гестапо..: Жителі Кагарлика розповіли, що творилося в місцевому відділі поліції (відео)

Голова комісії з регламенту та правоохоронної діяльності міськради Сергій Павлик ще до резонансних подій кілька разів просив міських депутатів визнати роботу місцевих правоохоронців незадовільною.

Депутати Кагарлицької міської ради з'ясували, що місцевий відділ поліції, в якому було зґвалтовано жінку, раніше "втратив" 20 кримінальних проваджень, передають Патріоти України з посиланням на ВВС Україна.

Питання про втрату документів навіть виносили на розгляд міськради.

Голова комісії з регламенту та правоохоронної діяльності міськради Сергій Павлик ще до резонансних подій кілька разів просив міських депутатів визнати роботу місцевих правоохоронців незадовільною. Але більшість його не підтримала. Те, що трапилося у відділку в ніч на 24 травня, депутат порівнює з "нічним допитом у гестапо".

Місцеві жителі скаржаться на байдужість до простих людей і бездіяльність поліцейських. У однієї жінки вкрали сумку з грошима, мобільним та ключами. Вона телефонувала на свій номер – пристрій і далі був увімкнений, отже, його можна було розшукати по гарячих слідах. Але, за її словами, місцеві поліцейські цим не займалися, хай як жінка просила їх допомогти.

Також поліція не реагувала на заяви про незаконне вирубування лісів. "Рубали найкращі, найбільш здорові дерева. Я питала їх: це таке санітарне очищення лісу? Ці люди лише сміялися", – пригадала активістка Марія Ковалець.

Коли ж наряд поліції таки дістався лісу, то звідти, на подив жінки, виїхала інша поліцейська машина. За результатами перевірки вони мали б скласти акт.

"Відповіли, що ті (невідомі, хто рубав ліс. – ред.) однаково відкупляться і їм нічого не буде. Краще вже без такої поліції, ніж з нею", – додала вона.

Залізуть в кишені і цим: Влада підготувала «сюрприз» для українців за кордоном. Кому варто хвилюватися

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:23

У вересні 2024 року відбудеться перший автоматичний обмін між Україною та іншими державами інформацією про фінансові рахунки за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart). Країни обміняються даними за друге півріччя 2023 року – це...

"Нам говорили, що прогноз позитивний": На Рівненщині під час пологів померла дитина, а потім і її мати

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:38

На Рівненщині, у Костопільському пологовому будинку, після кесаревого розтину помер новонароджений, а за три дні померла і його мати. У жінки залишилося троє неповнолітніх дітей. Рідні звинувачують лікарів, поліція відкрила кримінальне провадження. Док...