Хіти тижня. Зоозахисники обурені: У Румунії вбили гігантську змію, яка налякала людей

Рептилія залізла в дворову піч приватного домоволодіння.

Кілька днів тому в комуні Печеняга повіту Тулча (Румунія) було спіймано і вбито значних розмірів змія - рекордний екземпляр для цієї зони, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Його виявила господиня, коли прибирала у дворі. Жінка сильно злякалася і покликала на допомогу сусідів. Близько години люди намагалися дістати змію з її притулку, а коли це вдалося, вбили тварину лопатою.

Представники організації "Animal Society" стверджують, що цей вид змій знаходиться під загрозою зникнення в Румунії і захищений законом, тому вони мають намір подавати скарги.

Фахівці розійшлися в думках. Одні кажуть, що змія на знімку це Elaphe sauromates (місцеві жителі називають її «добруджинський дракон»), інші вважають, що вона більше схожа на Dolichophis caspius ( «люта змія»). Однак важливо те, що обидві вони є охоронюваними видами. «У зв'язку з цим наша асоціація звернеться до влади зі скаргами в найближчі дні», - заявили в "Animal Society".

Дослідження, проведене в 2005 році, показало, що в країні налічується не більше 100 екземплярів Dolichophis caspius ( «Червона книга хребетних в Румунії»). Протягом багатьох років цей вид зустрічався вкрай рідко, зазвичай в чотирьох повітах Румунії: Тулча, Вранча, Бузеу і Галац.
Зоозахисники відзначають, що вбита кілька днів тому жертва - чудовий і вкрай рідкісний зразок. Дуже ймовірно, що це рекордний по довжині екземпляр, так як найдовший офіційний рекорд, зареєстрований коли-небудь в Румунії, був помічений в 1901 році в Чернаводе і становив 2,6 метра. За відомостями очевидців, убита в Тулченскому повіті змія була довжиною близько 3 метрів і вагою 20 кг.
У Тулче існують легенди, згідно з якими ці змії нібито нападали і навіть вбивали людей в районі каналу Дунай-Чорне море. Однак зоологи кажуть, що це виключено. Згідно Вікіпедії, незважаючи на свої значні розміри, ці змії харчуються тільки гризунами і ящірками, птахами, в тому числі їх яйцями. Жертва спочатку гине від стиснення, а потім її проковтують.

У тій же Вікіпедії сказано, що Dolichophis caspius є найбільшою змією Європи. Вона відрізняється надзвичайною агресивністю. У випадках наближення ворога не намагається сховатися, а згортається спіраллю, на зразок отруйної змії, шипить і кидається на супротивника, при цьому здатна стрибати до 1,5-2 м, намагаючись завдати удару в обличчя. Кусає боляче, до крові, однак істотної шкоди людині заподіяти не здатна (змія не отруйна). Після укусу в рані можуть залишатися дрібні зуби.

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...

Це ще не кінець! Кліматологиня попередила українців про нові бурі з пилом із Сахари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:45

Пил із Сахари, що долітає до України, рідкісне явище, але воно підпорядковується атмосферній циркуляції. Влітку українцям варто очікувати його повернення. Про це в ефірі телемарафону заявила кліматологиня, фахівчиня в галузі зміни клімату та довгострок...