Хіти тижня. Зріст має значення: Лікарі розповіли, які чоловіки частіше заражаються коронавірусом

Вчені кажуть, що результати не обов'язково означають, що високі люди якось генетично більш уразливі для інфекції.

Дані, отримані від двох тисяч осіб у Великобританії, показали, що чоловіки вище 180 сантиметрів хворіють коронавірусом в два рази частіше. Зазначається, що жінки теж мали б більш високі шанси заразитися, якщо б були такого зросту. Але в дослідженні таких було мало, повідомляють Патріоти України із посиланням на Daily Mail.

Вчені кажуть, що результати не обов'язково означають, що високі люди якось генетично більш уразливі для інфекції. Замість цього, команда вважає, що результати показують, що COVID-19 поширюється через крихітні частинки, звані аерозолями, які затримуються в повітрі після видиху. Це додає вагу теорії про те, що коронавірус передається по повітрю.

Дослідники говорять, що більш високі люди не будуть піддаватися більшому ризику, якщо вірус буде поширюватися в основному через чхання або кашель, які призводять до утворення великих крапель, які швидко падають на землю.

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...