Хіти тижня. Зростання пенсій, стрибок долара і переведення годинників: Які зміни чекають на українців з 1 березня

1 березня ознаменувалось не тільки приходом весни, а і деякими змінами в житті українців.

Українців у березні 2020 року чекає ряд змін - планується підвищення пенсій, експерти прогнозують стрибок долара, а також потрібно буде перевести годинник, але це ще не все, передають Патріоти України з посиланням на Сегодня.

Пенсії перерахують з 1 березня - розмір виплат зросте на 11%. Якщо середня пенсія за віком становить 3064 грн., то вона досягне 3401 грн. Але підвищать виплати не всім - без надбавок залишаться держслужбовці, науковці, помічники нардепів, ті, хто отримують максимальні, спеціальні або ж соціальні пенсії.

Курс долара в березні може досягти нової позначки. За словами незалежного експерта Олександра Хмелевського, в світі наростає паніка, пов'язана з коронавірусом, через що спостерігається падіння на світових біржах. Якщо воно продовжиться, не виключено, що іноземні інвестори почнуть виводити кошти з України, що може викликати падіння курсу гривні. "Поки говорити про серйозну девальвацію рано. В останні дні лютого ми спостерігаємо помірне зниження гривні. Швидше за все, така тенденція збережеться і в березні. При оптимістичному сценарії гривня буде перебувати в коридорі 24,30 - 25,50 за долар. Однак у разі загострення ситуації на світових ринках і в Україні не виключено більш істотне зниження гривні", - говорить Хмелевський.

Переведення годинника на літній час відбудеться в останню неділю березня. Так, в цьому році перевести годинник на одну годину вперед потрібно буде в ніч з 28 на 29 березня - о 03:00.

Додатковий вихідний українці отримають 9 березня, так як 8 березня відзначається Міжнародний жіночий день, який цього року припадає на неділю - вихідний перенесеться на понеділок. Українці будуть відпочивати три дні поспіль - 7, 8 і 9 березня, тобто з п'ятниці по понеділок включно.

До Росії можна буде поїхати тільки по закордонному паспорту, що передбачено постановою Кабміну №1056 від 18 грудня 2019 року.

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...