Хіти тижня. Звірства чекістів НКВД: Історик показав унікальний документ

Записи свідчать про те, що молодих жінок перед розстрілом роздягали і грали з ними в "доктора". Людей перед розстрілом били палицями і мідними трубами. Також у них відбирали особисті речі, одяг і чекісти забирали їх собі.

Матеріали Військового Трибуналу Київського військового округу від 1939 року розказують про діяння чекістів, про їх катування і розстріли. Про це повідомляє історик Костянтин Богуславський на своїй Facebook-сторінці, передають Патріоти України.

У документі з суду йдеться про групу чекістів з НКВД Житомира. Їх судили за "порушення соціалістичної законності".Записи свідчать про те, що молодих жінок перед розстрілом роздягали і грали з ними в "доктора". Людей перед розстрілом били палицями і мідними трубами. Також у них відбирали особисті речі, одяг і чекісти забирали їх собі.

Жінок роздягали іноді догола і так водили на розстріл. Робили це для того, щоб подивитися на голих, і як вони на це реагуватимуть.

На суді керівник групи отримав 20 років таборів, але в 1941 році він знадобився радянській владі і його відпустили. У жовтні 1941 року він звільнився і попрямував в мотострілкову бригаду НКВД.

"Далі кар'єра зростає, як на дріжджах: заступник начальника Розвідувального відділу і заступник начальника оперативної групи НКВС партизанських загонів Калінінського фронту, капітан держбезпеки. Заступник начальника Розвідувального відділу і заступник начальника оперативної групи НКДБ партизанської бригади Вишнева (Вітебська область), підполковник держбезпеки", - зазначив Богуславський.

Керівник групи в 1948 році став керуючим справами Міністерства збройних сил СРСР, полковником. Далі: начальник Контрольно-ревізійної інспекції Господарського управління Міністерства збройних сил СРСР. Після: начальник Інспекції Господарського управління Міністерства збройних сил СРСР.

"Хороша кар'єра для людини, що грала в доктора з жінками, які йшли на розстріл, що бив мідною трубою по голові засуджених "трійкою" і їхав додому з пакунками речей тільки що розстріляних в'язнів. Але і це не все. Під завісу життя він став письменником. Випустив 2 книжки для дітей та юнацтва про подвиги розвідників", - додав історик.

Стенограма за посиланням.

Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...

"Послідовно знищується велика російська культура": Герой України Резнікович розповів, чому він втік з України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:20

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Герой України Михайло Резнікович, який виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення, дав інтерв'ю пропагандистському YouTube кан...