Хіти тижня. Зима в Україні буде аномальною: Синоптик розповіла, яких "сюрпризів" чекати

В Україні зима 2020-2021 року буде тепліша, ніж зазвичай - ймовірність сильних морозів становить менше 10%. Про це заявила начальник відділу агрометеорології Укргідрометцентру Тетяна Адаменко, повідомляють "Факти ICTV", передають Патріоти України.

За її словами, погода до 2025 року буде найтеплішою за весь час спостережень, про що раніше попереджали в метеорологічній організації при ООН. "Відлиги і невеликі морози, крижані дощі будуть змінювати один одного", - зазначила синоптик.

Варто додати, що в даний час клімат змінюється в багатьох країнах - підвищується середньорічна температура повітря. В Україні зміни найбільше зачепили південні райони, які поступово наближаються до балканського або грецького клімату.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...