Х**ло дало наказ йти за загострення? Бойовики "Л/ДНР" на Донбасі поранили воїна ЗСУ та влаштували прорив диверсанта

Російські терористи на Донбасі 24 лютого вчиняли численні провокації. Зокрема, вони поранили воїна Збройних сил України та влаштували прорив диверсанта на позиції наших армійців. Загалом, як повідомила пресслужба штабу Операції Об'єднаних сил у Facebook, окупанти протягом минулої доби здійснили шість обстрілів. Так, зі стрілецької зброї противник вів вогонь біля Південного і Талаківки. Саме на цьому напрямку і зазнав кульового поранення український захисник, передають Патріоти України.

А під Авдіївкою та неподалік від Водяного на Приазов’ї російські найманці застосували гранатомети різних систем та стрілецьку зброю. Біля Мар'їнки вони здійснили неприцільні постріли з автоматичних станкових гранатометів.

"Поблизу Чермалика український воїн, який ніс чергування на спостережному посту, затримав військовослужбовця окупаційних військ Російської Федерації, який намагався проникнути на українські позиції. Під час затримання противник наніс нашому воїну легке поранення холодною зброєю. У відповідь солдат застосував штатну зброю та затримав окупанта", – йдеться у зведенні.

За інформацією штабу ООС, 24 лютого російсько-окупаційні війська усіляко намагалися провокувати ЗСУ на відкриття вогню у відповідь із подальшим звинуваченням у порушенні режиму припинення тиші.

Доказом цього є той факт, що у двох випадках терористи обстрілювали позиції українських підрозділів одночасно із запитом на тишу начебто через обстріл з боку наших воїнів.

"Крім того, в одному випадку зафіксовано хибний запит на тишу з боку збройних формувань Російської Федерації, що свідчить про широке використання противником маніпуляцій та викривлення інформації для досягнення ним власних цілей", – зазначили у повідомленні. Втім українські воїни про усі провокації окупантів негайно повідомили представників ОБСЄ. На початку нової доби, 25 лютого, ситуація на фронті була контрольованою українськими силами, порушення режиму тиші ніде не фіксувалося.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...