Х**ло добре платить? Німеччина закликає Єврокомісію купити російську вакцину для країн ЄС

Німеччина закликає Європейську комісію розпочати спільні закупівлі російської вакцини "Спутник V" для країн Європейського союзу. Про це заявив на брифінгу в Берліні офіційний представник уряду Німеччини, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico, передають Патріоти України.

"Ми попросили Комісію розпочати процедуру закупівель для "Спутник V", - сказав чиновник, додавши, що "зараз ми бачимо, що Комісія перебуває у процесі запуску цієї процедури".

Чиновник сказав, що Комісія повинна спочатку отримати думку столиць країн ЄС, щоб побачити, які країни зацікавлені в купівлі російської вакцини, перш ніж починати переговори за контрактом про кількість доз.

Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) отримало перший набір даних про російську вакцину на початку цього місяця, коли Росія подала заявку на схвалення препарату в Європі.

Глава EMA заявив у вівторок, що регулюючий орган готується проінспектувати об'єкти в Росії, де виробляється вакцина. Неясно, які терміни ухвалення EMA рішення щодо російської вакцини.

Німецький чиновник сказав, що перші кроки процедури закупівель в ЄС можуть початися, поки йдуть перевірки.

"Ми вважаємо, що цей процес може початися зараз, поки триває розгляд регулюючих органів. Ми вважали б правильним, якби переговори були розпочаті негайно", - пояснив він.

Однак чиновник додав, що офіційні переговори з Росією ще не почалися. "Я вважаю, що в найближчому майбутньому це питання також буде знову обговорюватися в політичному плані", - сказав він, маючи на увазі потенційні дискусії між лідерами ЄС на віртуальному саміті ЄС у четвер і п'ятницю.

Можна загадувати бажання: На Великдень у небі над Землею пройде найінтенсивніший зорепад століття

п’ятниця, 3 травень 2024, 18:56

Якщо ви коли-небудь хотіли спостерігати, як уламки комети Галлея перетинають верхні шари атмосфери Землі, цей тиждень - ваш шанс.Метеорний дощ (зорепад) Ета-Аквариди буде найбільш насиченим до 10 травня, а пік шоу припаде на передсвітанковий час 5 трав...

Врятувати не вдалося: У Луцьку через отруєння невідомою речовиною помер 2-річний хлопчик

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:30

Правоохоронці розслідують смерть дворічної дитини у Луцьку. Попередньо відомо, що хлопчик помер він отруєння невідомою речовиною, передають Патріоти України. Що відомо про смерть дитини. Так, інформація про смерть 2-річного хлопчика у Луцьку надійшла п...