Хлопчик грався у пісочниці та знайшов... давньоримську монету часів Марка Аврелія (фото, відео)

У Німеччині, де знайшли унікальний меч часів Бронзового віку, 8-річний хлопчик у шкільній пісочниці викопав 1800-річну срібну монету - давньоримський динарій, виготовлений у II столітті, часів римського імператора Марка Аврелія. Про це повідомляє Австрійська агенція друку, передають Патріоти України.

Він грав у пісочниці однієї зі шкіл Бремена, коли знайшов срібний предмет і зберіг його як цікаву знахідку. Пізніше науковці дізналися про цей випадок і з'ясовували, що цій монеті 1800 років. Вона дуже легка, тому що карбували її під час інфляції, коли монети робили з дуже невеликої кількості срібла. Давньоримський динарій прикрашений візерунком по краю та центральною фігурою, що стерлася з часом. Загалом у місті знайдено лише дві подібні монети.

Для археологів залишається загадкою, як вона опинилась у Бремені, якщо він не був частиною Римської імперії. Представники культури вважають, що монета могла потрапити в торгівлю, яку потім перенесли річкою або привезли як сувенір до німецького міста.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...