​Хлопчик, як зазвичай, грав у пісочниці біля будинку: В окупованому Криму зник маленький син політв'язня режиму Путіна

В загарбаному РФ українському Криму ведуться пошуки 3-річного Муси - сина політв'язня Руслана Сулейманова. Хлопчик зник напередодні ввечері, повідомляють Патріоти України з посиланням на правозахисну організацію "Кримська солідарність".

"У селищі Строганівка Сімферопольського району пропав син політв'язня Руслана Сулейманова - трирічний Муса Сулейманов. Дитина грала у пісочниці біля будинку, за адресою вул. Азатлик, 8. Востаннє її бачили сьогодні на початку 6 години вечора", - йдеться в повідомленні.

Хлопчик був одягнений у сіру трикотажну футболку, сині шорти та білі капці. Активісти та правозахисники просять кримчан допомогти в пошуку дитини.

Близько 21:00 на місце приїхали співробітники окупаційних "поліції", "МНС", кінологи. Люди збираються і формують невеликі мобільні групи для пошуку.

Нагадаємо, в березні 2019 року російські силовики провели в Криму обшуки в будинках кримськотатарських активістів, серед них був і громадський журналіст Руслан Сулейманов. Всього було затримано 24 активісти за нібито участь в "Хізб ут-Тахрір", яку Москва вважає терористичною.

Запобіжні заходи кримським татарам, яким російська влада закидає тероризм, 8 липня обиратиме окупаційний суд у Сімферополі. Одному з них присудили домашній арешт іще вчора. Затримали їх напередодні після масштабного рейду по чотирьох районах анексованого півострова. Силовики традиційно прийшли вдосвіта, коли всі спали. Обшукали сім осель кримських татар. Закидають їм участь в ісламській організації Хізб-ут Тахрір, яку Москва вважає терористичною. Виявлену заборонену літературу, твердить український омбудсмен, чоловікам підкинули. Один із них, за словами Людмили Денисової, геть утратив зір багато років тому. В українському МЗС тим часом заявили - окупанти репресують жителів Криму за релігійною ознакою.

"Навіщо демонструвати домашній затишок зараз?": Нардепка Безугла обурилася кількістю пасок в соцмережах, українці відповіли

субота, 4 травень 2024, 23:53

Напередодні Великодня, у суботу, 4 травня, народна депутатка Мар'яна Безугла опублікувала в соцмережі допис із обуренням від великої кількості святкових пасок, які українці напекли та демонстрували на загал. Нардепка написала, що вважає неприйнятним де...

"Є ще порох в порохівницях": Залужний у Великій Британії показав майстерклас зі снайпінгу (фото)

субота, 4 травень 2024, 23:30

Український генерал, ексголовнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, який проходить стажування в МЗС після призначення на посаду Надзвичайного і Повноважного Посла України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії, також тренується у ...