Хлопець мав купу планів, але не судилося: Зниклого в Маріуполі добровольця "Бандеру" знайшли мертвим

Попри молодий вік, Олексій Сімонік брав участь у найгарячіших боях війни на Донбасі.

Олексій Сімонік. Фото: Фейсбук.

Зниклий у листопаді минулого року у Маріуполі доброволець Олексій Сімонік знайдений мертвим. Підтвердити факт загибелі добровольця вдалося за допомогою експертизи ДНК. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила волонтерка з Маріуполя Марія Подибайло, передають Патріоти України.

"Маріупольці, дива не сталось... Експертиза підтвердила, що знайдене тіло належить Льоші Сімоніку з позивним "Бандера". В п’ятницю – прощання з Олексієм. В зв’язку з заходами карантину, не закликаємо всіх прийти безпосередньо на кладовище. Але помоліться за упокій душі Олексія", – написала Подибайло.

За її словами, попри молодий вік, Олексій Сімонік брав участь у найгарячіших боях війни на Донбасі. "Маріупольський Бандера, який пройшов Карлівку, Іловайськ, Піски, ДАП... Розумію, що треба зібратись з думками, силами і написати про Людину, яка прожила непросте, коротке і яскраве життя. В свої 18 він одним з найперших без вагань став Воїном-добровольцем, після служби – волонтером, спортсменом і громадським активістом", – повідомила волонтерка.

За її словами, на війну Олексій вирушив на самому початку, у 2014 році. У квітні-травні 2014-го перебував у 1 роті добровольчого батальйону "Донбас", разом з бійцями якого брав участь у ліквідації блокпостів незаконних збройних формувань в місті Покровськ Донецької області та в бойових зіткненнях з проросійськими терористами в селищі Карлівка Мар'їнського району.

У травні-липні разом з батальйоном патрульної служби міліції особливого призначення "Шахтарськ" був задіяний у звільненні селища Піски Ясинуватського району. Втім, якщо до цього перебування Олексія у різних батальйонах було неофіційним, то з липня 2014 він був призначений на посаду міліціонера в батальйон "Шахтарськ", у складі якого відряджався до зони проведення АТО, Зокрема, брав участь у боях під Іловайськом.

Після Іловайської трагедії, з 29 серпня 2014 року по 18 квітня 2015 року Олексій займався волонтерською діяльністю. Неофіційно перебував у складі бойових підрозділів, що брали участь у обороні Донецького аеропорту та селища Піски. Це підтверджують інші учасники боїв за ДАП того періоду.

"Льоша, дитинко, братику, друже... Ти так багато встиг зробити за своє життя, що мало кому й за довгі роки випадає...Ти ніколи не ховався за спинами інших. Горів. Власною харизмою вів за собою молодь. Запалював і надихав. Був різкішим і дієвішим за інших. Життя як ризик заради України... Бо не міг бути байдужим чи осторонь, коли в країні війна. Максималізм у всьому. Загострене почуття справедливості. Все за друга. Вміння визнавати і виправляти власні помилки. Які робить кожен, та не кожен має сили визнати та нести за них відповідальність. Льош, ти спішив жити ТАК, бо щось знав?" – емоційно написала Подибайло.

За словами волонтерки, перед зникненням Олексій був сповнений планів, збирався тренувати молодь і перемагати у спортивних змаганнях. Однак не встиг – 16 листопада 2019 року він пішов з дому назавжди.

"Остання зустріч створила ілюзію того, що ти нарешті знайшов себе в цьому житті. Так горіли очі, коли розказував, що успішно займаєшся стрільбою з лука і про плани вчити молодь, перемагати на змаганнях і... Нагадаю, що в листопаді 2019 року Олексій вийшов з дому і більше не повернувся. Декілька місяців тому було знайдене тіло зі слідами насильницької смерті і лише зараз прийшли результати експертизи, які підтвердили, що це він" – розповіла Марія Подибайло, уточнивши у коментарях, що тіло було знайдене через місяць після зникнення Олексія.

"Спочивай з Богом, Бандера! Тебе не забути, сонце. Дякую, що був... Не згадую про тих, кого дожене кара за тебе. Хотілось би просто знати, хто та потвора, що горітиме за тебе в пеклі. Слава Україні! І тобі", – емоційно додала волонтерка.

Землю накриває триденна магнітна буря: Українцям розповіли, як пережити метеоудар

четвер, 25 квітень 2024, 15:44

У четвер, 25 квітня, Землю накриває магнітна буря. Вона триватиме три дні (до 27 квітня включно) і має стати останньою в цьому місяці. Про це свідчать дані Центру прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних дослідж...

Це варто знати" Які документи треба взяти з собою під час візиту в ТЦК - повний список

четвер, 25 квітень 2024, 14:47

Військовозобов'язаних громадян України зобов’язали з'явитися до Територіальних центрів комплектування й оновити облікові дані. Це стосується чоловіків призовного віку - від 18 до 60 років, передають Патріоти України. Для цього їм дається 60 діб із моме...