Хлопець зі Слов'янська добровільно передавав окупантам дані про місцеперебування ЗСУ

18-річний житель Слов’янська постане перед судом за те, що доповідав ФСБ РФ місцеперебування українських військових, передають Патріоти України.

Як повідомили у Відділі інформаційної політики Донецької обласної прокуратури, до суду скеровано обвинувальний акт стосовно юнака за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у квітні, будучи неповнолітнім, він добровільно співпрацював з окупаційною армією РФ. Через месенджер юнак передавав представнику центрального апарату ФСБ РФ скріншоти "Google Maps" з власноруч відміченими геолокаціями блокпостів, місць дислокації особового складу і військової техніки Збройних Сил України в районах міст Слов’янськ та Лиман Донецької області.

Отриману інформацію ворог використовував під час військової агресії проти України. Зловмисник наразі під вартою. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне ув’язнення, з конфіскацією майна.

Уряд продовжив на місяць відстрочки від призову працівників підприємств: Що це означає

вівторок, 7 травень 2024, 16:52

У вівторок, 7 травня, Кабінет Міністрів ухвалив рішення продовжити на місяць термін дії чинних відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації працівників підприємств. Про це йдеться на сайті Міністерства економіки України, передають Пат...

Мобілізація в Україні по-новому: Експерт назвав ймовірну кількість чоловіків, яких призвуть

вівторок, 7 травень 2024, 16:26

В Україні можуть мобілізувати кожного 10-го чоловіка відповідного віку. Таке припущення в коментарі для ТСН висловив колишній речник Генштабу ЗСУ, військовий експерт Владислав Селезньов, передають Патріоти України. "Є оціночні судження, що в Україні мо...