"Хлопок" уже на Сахаліні: Потужна пожежа охопила російську ДРЕС-2 неподалік Японії (фото, відео)

У Росії продовжують спалахувати пожежі. Цього разу загорілася ДРЕС-2 на Сахаліні. Як повідомляють в мережі мешканці острова, спочатку вони почули "хлопок": саме так називають зараз вибухи в країні-агресорці, передають Патріоти України.

Якзазначають місцеві ЗМІ, вибух стався близько 12:00 30 квітня у селі Іллінському, що на Сахаліні. Згодом стало відомо, що спалахнув другий блок ДРЕС-2.

Наразі рятувальники борються з вогнем, який перекинувся з турбінного відділення на покрівлю, пише ТАСС. Також на станцію приїхало вище керівництво. У ГУ МНС Росії Сахалінської області розповіли, що палаючу будівлю самостійно покинули 30 співробітників. Зараз технологічний процес зупинений.

У компанії "Сахаліненерго" заявили, що причиною пожежі стало відключення одного з турбогенераторів. Однак поки енергопостачання сахалінських споживачів все ще здійснюється. Постраждалих немає. У мережі з'явилися кадри пожежі. Судячи з них, вогонь охопив досить велику територію. Клуби чорного диму видно і зовні.

Нагадаємо, територія ДРЕС-2 уже горіла раніше. Так, у 2018 році відбулося займання у приміщеннях, де мешкали співробітники. А вже у 2019 році у самому гуртожитку. Тоді загинуло троє людей. Випадковості не випадкові, але цього разу загорівся другий блок. У 2019 році стався інцидент на тому ж блоці. Через це ДРЕС-2 довелося позапланово вимкнути. Тоді енергоблок "сів на нуль".

Вагітній жінці світить в'язниця через... критику томатного пюре в соцмережі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 13:30

Жінка може потрапити до в'язниці після того, як написала критичний відгук про банку томатного пюре. Про це пише Daily Star, передають Патріоти України. Виробник Erisco Foods заявив, що 39-річна Чіома Околі завдала шкоди репутації їхнього бренду, коли н...

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...