"Хлопцю" навіть знайшли подружку: У Харкові живе пітон, якого військовий врятував із охопленого вогнем російського танка (фото)

Уже рік у Харкові живе пітон, якого військовий Богдан врятував з танка, що палав, під час деокупації Куп'янська. Плазуна прихистив доктор біологічних наук Дмитро Шабанов. У триметрового знайди навіть з'явилася подруга, повідомляють Патріоти України.

«Я влаштував пітону штучну зимівлю, зараз взяв самицю, все вказує на те, що невдовзі в плазунів з'явиться потомство», – розповів науковець.

Під штучною зимівкою біолог має на увазі довготривале зниження температури у тераріумі. Зі слів Дмитра Шабанова, самиця належить його знайомій. Імені пітону Дмитро Шабанов не давав: «Не бачу сенсу називати когось, хто на це ім'я не буде відзиватися».

«Один раз вибрався з тераріуму та влаштував погром у домі, але я спокійно ставлюся до цього, намагаюсь робити все так, щоб плазуну було комфортно», – розповів Дмитро Шабанов.

Шабанов планує й надалі опікуватися плазуном, та не збирається передавати його до зоопарку.

Джерело: UA:Суспільне

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...